Βασιλίνα Κατερίνη :«Στην Ελλάδα όλα υπολειτουργούν!»

Home » Νέοι Δημιουργοί » Βασιλίνα Κατερίνη :«Στην Ελλάδα όλα υπολειτουργούν!»

Η Βασιλίνα Κατερίνη  μέσα από τα δικά της λόγια…

Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός όταν …με ρώτησαν πρώτη φορά, τι θα ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω. Πέρασε αμέσως σαν σκέψη στο μυαλό μου χωρίς να αναρωτηθώ ποτέ πώς και γιατί και από πού! Υπήρχε πάντα εδώ μέσα.

Η πρώτη μου παράσταση ήταν …στο νηπιαγωγείο. Είχα πεθάνει από την ντροπή μου και δεν μπόρεσα να πω το ποίημά μου. Όταν με ρώτησε η μητέρα και η γιαγιά μου τι συνέβη, τους απάντησα ότι χάλασε το μικρόφωνο.

Περισσότερο από όλους με βοήθησε …το θεατρικό εργαστήρι που παρακολούθησα στη Θεσσαλονίκη, πριν σπουδάσω στη δραματική σχολή. Το ΚΒΘΕ και ο δάσκαλος που είχα εκεί, ο Πέτρος Ζηβανός.

Αγαπημένος ξένος ηθοποιός… η Kate Winslet και ο Ντι κάμπριο και εκατό ακόμα!

Αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός.. η Μαρία Καβογιάννη, ο Άρης Σερβετάλης, η Σοφία Χίλλ, τα παιδιά που παίζουμε μαζί στο Φάλαντα, στις Νύχτες, κάποιοι νέοι ηθοποιοί που έχω συναντήσει σε σεμινάρια και δεν το πίστευα πώς δεν παίζουν στο θέατρο και άλλοι εκατό ή διακόσιοι ακόμα!

Η καλύτερη παράσταση που έχω δει στη ζωή μου… πιστεύω δεν έχει εμφανιστεί ακόμη!

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάποιος… «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» και το «Κουτσό».

Ο ρόλος των ονείρων μου… θα ήταν σίγουρα η Αντιγόνη, η Νόρα, η Ισμήνη από την τέταρτη διάσταση του Ρίτσου, η Ηλέκτρα, ένας αγγελιοφόρος και εκατομμύρια ακόμη που μιλούν στην ψυχή μου!

Πρόβα VS παράσταση…Παράσταση!

Αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα. ..Το ότι όλα υπολειτουργούν. Κι εμείς δεν έχουμε να φάμε, άλλα κάπως θεωρείται λογικό το 400 ευρώ γκαρσονιέρα 25 τετραγωνικά ημιυπόγειο…. όλα ακριβά και παράλογα!

Αν είχα ένα μαγικό ραβδί θα άλλαζα αύριο στο ελληνικό θέατρο…θα φρόντιζα να υπάρχει χώρος για όλους του ηθοποιούς, δουλειά για όλους, πληρωμένες πρόβες. Σεβασμός.

Αν μπορούσα να συνεργαστώ με οποιονδήποτε σκηνοθέτη ή ηθοποιό στον κόσμο, αυτός/-η θα ήταν…πάντοτε έλεγα για έναν και μάλλον το όνειρό μου αυτό θα πραγματοποιηθεί φέτος…όμως δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμη!

«Ποστάρω άρα υπάρχω;» Ποια η σχέση σας μέντα social; Προσπαθώ να μην με ορίσουν αλλά να λειτουργούν περισσότερο ως ένα μέσο προώθησης της δουλειάς μου.

INFO

Η παράσταση που ανεβάζουμε αυτή τη στιγμή με την ομάδα Apparatous και σε σκηνοθεσία Βάσσιας Χρονοπούλου, ονομάζεται «Νύχτες» και είναι βασισμένη στις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι. Για 20 παραστάσεις στο Studio Μαυρομιχάλη, από 6 Νοέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9! (Από 6 Νοεμβρίου ως 9 Ιανουαρίου).

more.com

Επίσης, εμφανίζομαι και στην παράσταση «Ο καθένας πεθαίνει μόνος του» του Χανς Φάλαντα, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή, στο Studio Μαυρομιχάλη, κάθε Σάββατο στις 20.30 και Κυριακές στις 19.00. Θα παίζουμε μέχρι τέλος Δεκέμβρη.

more.com

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Βασιλίνα Κατερίνη :«Στην Ελλάδα όλα υπολειτουργούν!»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top