Σχεδιάζοντας ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι με τα παιδιά!

Home » Παιδί » Σχεδιάζοντας ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι με τα παιδιά!

Ο Ιούνιος έφτασε και το σχολικό έτος ολοκληρώθηκε. Τα παιδιά ανυπομονούν για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές και οι γονείς αδημονούν για ξεκούραση, καθώς αμφότεροι θα απαλλαγούν προσωρινά από το απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα που «επιβάλλουν» οι σχολικές υποχρεώσεις και κάθε εξωσχολική δραστηριότητα.

Ωστόσο, μετά την ανεμελιά των πρώτων ημερών και μέχρις ότου ξεκινήσουν οι διακοπές σε κάποιο παραθεριστικό κέντρο, η οκνηρία των παιδιών κάνει την εμφάνισή της, με τα ίδια να ζητούν επίμονα από τους γονείς τους να ανεύρουν μια λύση για τη βαρετή καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια η οπτική των γονέων σχετικά με τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών τους έχει αλλάξει. Αυτό σημαίνει πως, προσβλέπουν σε μια πιο δημιουργική καθημερινότητα και όχι απλώς σε απασχόλησή τους με οιονδήποτε τρόπο.

Η ανάγκη αυτή έχει προσμετρηθεί, με αποτέλεσμα πολλά Κέντρα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης να έχουν προσαρμόσει το πρόγραμμά τους, συμπεριλαμβάνοντας δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια. Οι δράσεις αυτές αποτελούν μιας πρώτης τάξεως επιλογή για την απασχόληση των παιδιών, καθώς πέρα από το γεγονός πως αυτά περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους, αποκτούν γνώσεις και αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους.

Βραδιές Αστρονομίας

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου (Λόφος Νυμφών), πραγματοποιεί κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 (μέχρι και τον Αύγουστο), ξεναγήσεις διάρκειας μιας ώρας, οι οποίες περιλαμβάνουν και παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Δωρίδη. Σημειώνεται πως οι προκείμενες ξεναγήσεις λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά. Σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης ενδιαφέρεται για την αγγλική ξενάγηση, θα πρέπει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα των 22:00. Για τις ξεναγήσεις δεν απαιτείται κράτηση αλλά τηρείται σειρά προτεραιότητας, έως ότου εξαντληθούν οι θέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: 2103490160, 2103490055/ e-mail: [email protected]  

Παρόμοια με το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου λειτουργεί και εκείνο της Πεντέλης, το οποίο για τον μήνα Ιούνιο αναμένεται να διεξάγει βραδιές Αστρονομίας το Σάββατο 17/6, την Παρασκευή 23/6, το Σάββατο 24/6 και την Παρασκευή 30/6. Η προσέλευση ξεκινά μετά τις 20:15 και το πρόγραμμα, το οποίο ενδείκνυται και για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών, έχει ώρα έναρξης την 9η βραδινή και διάρκεια περίπου 2 ώρες. Καιρού επιτρέποντος πραγματοποιείται αστρονομική παρατήρηση της Σελήνης μέσω του ιστορικού τηλεσκοπίου NEWALL, αλλά και λαμπρών στόχων του καλοκαιρινού Αττικού ουρανού. Οι βραδιές ολοκληρώνονται με δράση ουρανογραφίας για μικρούς και μεγάλους.

Για τη συμμετοχή στις προκείμενες δράσεις, προϋποτίθεται τηλεφωνική κράτηση στα 210 – 8109107 (Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή) και 210 – 3490022 (Τετάρτη) μεταξύ 10-2μμ.

Παιδική γωνιά Μουσείου Ακρόπολης

Η Παιδική Γωνιά του Μουσείου της Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15), παραμένει ενεργή στον δεύτερο όροφο του Μουσείου καθόλη τη διάρκεια του έτους. Τα παιδιά, αλλά και όσοι γονείς το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να επιδοθούν σε διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια και ευχάριστα βίντεο που ζωντανεύουν αρχαίους μύθους, αφηγούνται υπέροχες ιστορίες και ξεδιπλώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου (θερινό ωράριο): Δευτέρα 09:00 – 17:00 / ώρα τελευταίας εισόδου: 16:30, Τρίτη – Κυριακή 09:00 – 20:00 / ώρα τελευταίας εισόδου: 19:30, Παρασκευή 09:00 – 22:00 / ώρα τελευταίας εισόδου: 21:30

Περισσότερες πληροφορίες στο 2109000900 και στη σχετική ιστοσελίδα του Μουσείου, https://www.theacropolismuseum.gr/paidia-kai-oikogeneies/paidiki-gonia.

The Pilot Center

Μια εναλλακτική πρόταση αποτελούν οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο The Pilot Center. Κάντε για λίγο το όνειρό σας πραγματικότητα και αποκτήστε πρόσβαση στο πιλοτήριο ενός επιβατικού αεροσκάφους Airbus 320 ή ενός μαχητικού F-16! Μπορείτε ακόμη και να οδηγήσετε μια Formula 1, ένα WRC με δυνατότητα Drift, μια MotoGP!  Στο συγκεκριμένο Κέντρο επαγγελματίες πιλότοι δρουν ως συγκυβερνήτες στις πτήσεις και καθοδηγούν τους επισκέπτες βήμα προς βήμα. Μην ξεχάσετε στο τέλος να παραλάβετε το δίπλωμά σας!

Το Κέντρο βρίσκεται στη Λεωφ. Βουλιαγμένης 387, στην Ηλιούπολη. Οι μέρες και ώρες λειτουργίας του για το καλοκαίρι, είναι οι ακόλουθες: Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 11:00 – 21:00.

Περισσότερες πληροφορίες: 2109739240, [email protected]

XPLORING Summer στο Golden Hall

Το Golden Hall έχει δημιουργήσει έναν μοναδικό θεματικό ψυχαγωγικό τομέα, ο οποίος προσφέρει ποικίλες διασκεδάσεις στα παιδιά αλλά και τις οικογένειες εν συνόλω. Φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του XPLORING Summer Camp του Αεί Φέρειν, πραγματοποιούνται επισκέψεις στο XPLORE Entertainment Center καθώς επίσης και στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Οι δράσεις θα λάβουν χώρα από 16/6 έως και 8/9, από τις 08:00-16:00, και περιλαμβάνουν ατελείωτο παιχνίδι, άθληση και διασκέδαση σε ένα ταξίδι στη φαντασία, την περιπέτεια και στο αυθεντικό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις διαχρονικές αξίες της Ολυμπιακής Παιδείας. Στις δράσεις μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-6838728 ή στο e-mail: [email protected].

Ελληνικός Κόσμος-Εναλλακτική θερινή κατασκήνωση

Για μία ακόμη χρονιά, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», διοργανώνει ένα πρόγραμμα εναλλακτικής καλοκαιρινής κατασκήνωσης, με θέμα «Τα μεγάλα «ταξίδια» του μικρού Αρχιμήδη, προσφέροντας δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία και ατέλειωτο παιχνίδι! Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και περιλαμβάνει εκθέσεις & πειράματα, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, κατασκευές, κινητικά παιχνίδια και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων, ανάλογα με την ηλικία κάθε ομάδας παιδιών. Επίσης, παρέχεται σίτιση (πρόγευμα και γεύμα), που συνδυάζει ισορροπημένα όλες τις ομάδες τροφών με φαγητά που είναι ευχάριστα για τα παιδιά. Η διάρκειά του είναι 10 ημέρες και υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα δεκαήμερα: 19/6/2023 – 30/6/2023, 03/7/2023 – 14/7/2023, 17/7/2023 – 28/7/2023 και 28/8/2023 – 08/9/2023.

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2122540000, [email protected], στο tickets.hellenic-cosmos.gr.

Picture of Μαρία Κακαλή

Μαρία Κακαλή

Είναι η ομορφιά του κόσμου ουτοπία; Ναι, αν ο άνθρωπος πιστεύει πως φύσει και θέσει μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο. Όταν ήμουν έφηβη, ήλπιζα σε μια ουτοπική πραγματικότητα και πίστευα πως η θέλησή μου ήταν αρκετή για να μετουσιώσω την ασχήμια του κόσμου σε μια απαράμιλλη ομορφιά. Χρόνια μετά, δεκαετίες θα έλεγα, είμαι πεπεισμένη πως η ουτοπική, ιδανική εικόνα του κόσμου δεν μπορεί παρά να πραγματωθεί μέσα από τα παιδιά. Πώς; Με την πεποίθηση πως ο άνθρωπος δεν τεκνοποιεί, υποκινούμενος μόνο από την ανάγκη να δημιουργήσει τη συνέχεια του. Τα παιδιά είναι το χέρι του Θεού που απλώθηκε στον άνθρωπο για να του θυμίσει πως είναι υπεύθυνος για την ουτοπία της ζωής του. Στο Utopia Zone, τα παιδιά και οτιδήποτε τα αφορά έχουν σημαντική θέση. Ελάτε να γνωρίσουμε τον κόσμο τους και να μάθουμε πώς μπορούμε να διαχειριστούμε και να ζήσουμε μαζί τους κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους. Αυτή είναι και η δική μου Utopia Zone τους τελευταίους μήνες... ένα αγγελικό προσωπάκι και ένα άσβεστο χαμόγελο που μου θυμίζουν κάθε στιγμή πως ο κόσμος συνεχίζει να είναι ουτοπικά όμορφος

Σχεδιάζοντας ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι με τα παιδιά!

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top