9 Λόγοι Που Αγαπάμε τα Ζώα Περισσότερο Και Από Τους Ανθρώπους

Home » Pet Love » 9 Λόγοι Που Αγαπάμε τα Ζώα Περισσότερο Και Από Τους Ανθρώπους

"του Δημήτρη Καλαντζή"

Σας έχει τύχει μετά από έναν καβγά ή μία παρεξήγηση, να σκεφτείτε ότι προτιμάτε την αγάπη του σκύλου ή της γάτας σας από εκείνη των ανθρώπων; Οι άνθρωποι μπορεί να είναι κάποιες φορές σκληροί, άδικοι και αχάριστοι, ενώ τα ζώα μας ποτέ. Μας κοιτούν στα μάτια και αισθανόμαστε ότι είμαστε ο κόσμος όλος τους. Τι είναι αυτό που τα κάνει τόσο αγαπητά;  

  1. Τα ζώα μάς δίνουν αγάπη χωρίς όρους

Ναι, τα ταΐζουμε, τα φροντίζουμε, τα καθαρίζουμε, παίζουμε μαζί τους αλλά δεν θα σταματήσουν να μας αγαπούν εάν δεν τους βάλουμε φαγητό στην ώρα τους ή αργήσουμε να τα βγάλουμε βόλτα. Τα ζώα δεν είναι καχύποπτα, δεν είναι προκατειλημμένα και δεν βάζουν όρους με υποσημειώσεις για την αγάπη τους.

  1. Τα ζώα δεν είναι επικριτικά

Ξεχάσαμε να βγάλουμε τα σκουπίδια; Έχουμε απλήρωτα τα κοινόχρηστα; Κυκλοφορούμε όλη μέρα στο σπίτι με μία παλιά φόρμα; Τα ζώα μας δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα. Είναι χαρούμενα απλώς που είμαστε κοντά τους.

  1. Δεν ζητούν συνεχώς κάτι

Είναι σχεδόν πάντα έτοιμα να φάνε ή να παίξουν αλλά όταν χρειάζεσαι λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, θα πάρουν το αγαπημένο παιχνίδι τους και θα το μασουλήσουν στο στρωματάκι τους ή θα κοιμηθούν μέχρι εσύ να τα αναζητήσεις.      

  1.  Εκτιμούν την προσοχή σου

Ένα ωραίο τρίψιμο της κοιλίτσας, ένα χάιδεμα πίσω από τα αυτιά και κάτω από το πιγούνι ανταμείβεται πάντα με την ουρά να πηγαίνει σαν τρελή δεξιά και αριστερά ή ένα γενναιόδωρο γουργουρητό.

  1. Τα ζώα είναι προστατευτικά

Όταν ένα ζώο σε επιλέγει ως τον «άνθρωπό του», δεν πρόκειται να επιτρέψει να σου συμβεί κάποιο κακό. Θα κάνει τα πάντα για να μην κινδυνεύσεις σωματικά, ενώ θα είναι κάθε φορά στην αγκαλιά σου στις ασθένειες και στις στεναχώριες με μια διαίσθηση σπάνια για πολλούς ανθρώπους.

  1. Είναι τόσο απαλά   

Μακρύτριχα ή κοντότριχα τα ζωάκια μας είναι τα μαλλιαρά πλασματάκια για να πλέξουμε τα δάχτυλά μας, να πάρουμε την αίσθηση της ζεστής επαφής και να νιώσουμε κοντά σε μια άλλη ζωή.

  1. Δεν παραπονιούνται ποτέ για το φαγητό

Σπάτε το κεφάλι σας για κάποια καινούργια γκουρμέ συνταγή, κάτι πρωτότυπο για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια ή την παρέα σας; Ε, λοιπόν το ζωάκι δεν περιμένει τίποτα τέτοιο από εσάς. Μπορεί να τρώει την αγαπημένη του τροφή κυριολεκτικά… για πάντα.  

  1. Τα ζώα μπορούν να μας ηρεμούν

Τα νεύρα μας σπάνε. Σπουδές, υποχρεώσεις, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι… Είναι ένας περίπλοκος κόσμος εκεί έξω που γίνεται όλο και πιο σύνθετος και αβέβαιος. Το να έχεις ένα ζωάκι να σε περιμένει στο σπίτι είναι σαν να βγαίνεις από μία έρημο σε μία συναισθηματική όαση.

  1. Είναι αφοσιωμένα

Καμία ύπαρξη δεν δείχνει τόση αφοσίωση όσο ένα ζώο προς τον άνθρωπο με τον οποίο έχει δεθεί. Εάν θέλεις να νιώθεις ότι έχεις μία ζωή που θα είναι μαζί σου για πάντα, ένα ζώο κερδίζει τον άνθρωπο σχεδόν κάθε φορά.

Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

9 Λόγοι Που Αγαπάμε τα Ζώα Περισσότερο Και Από Τους Ανθρώπους

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top