Διακοπές με το ζώο συντροφιάς μου: Μετακίνηση

Home » Pet Love » Διακοπές με το ζώο συντροφιάς μου: Μετακίνηση

Μπορεί οι γάτες να μην ενθουσιάζονται με τις μετακινήσεις και την αλλαγή περιβάλλοντος, οι σκύλοι όμως πετάνε τη σκούφια τους. Μην έχετε δεύτερες σκέψεις: διακοπές χωρίς το κατοικίδιό σας είναι μισές διακοπές. Αφενός γιατί θα στερηθείτε την παρέα του και αφετέρου διότι κανείς δεν μπορεί να το φροντίσει καλύτερα από εσάς. Ετοιμαστείτε λοιπόν για «οικογενειακές»  διακοπές, ξεκινώντας από τη μετακίνηση. 

Μετακίνηση ζώων με πλοίο

Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δέχονται κατοικίδια στο πλοίο, εφόσον έχουν δηλωθεί κατά την εντολή κράτησης και έχουν έγκυρο βιβλιάριο υγείας / διαβατήριο κατοικίδιου. Ανάλογα με την εταιρεία και το πλοίο, θα βρείτε ειδικά διαμορφωμένους χώρους / κλουβιά (kennels) καθαρά και προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες, ενώ πολλές εταιρείες προσφέρουν και συγκεκριμένο αριθμό καμπινών όπου επιτρέπονται τα κατοικίδια με μία έξτρα χρέωση (10-50 ευρώ). Άλλα κατοικίδια, όπως χάμστερ, πουλιά, κουνέλια επιτρέπονται επίσης, αλλά πρέπει να παραμένουν συνέχεια στα κλουβιά τους. Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Για τη διέλευσή τους από σκάλες ή διαδρόμους κατά τη μεταφορά τους πρέπει να παραμείνουν στο κλουβί ή να είναι δεμένα με λουρί και να φέρουν φίμωτρο. Πρέπει να είστε πάντα μαζί με το κατοικίδιό σας σε περίπτωση που δεν βρίσκεται στο κλουβί μεταφοράς ή στην καμπίνα κατοικίδιων.

Μετακίνηση κατοικιδίων με αεροπλάνο

Κάθε επιβάτης της Aegean μπορεί να ταξιδέψει με ένα  κατοικίδιο (γάτα ή σκύλο) στην καμπίνα, το οποίο όμως πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ειδικό κλουβί. Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου είναι οκτώ κιλά. Αν το βάρος του ζώου σας είναι μεγαλύτερο, τότε η μεταφορά γίνεται στον χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους. Δεν επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους, εάν το διάστημα μεταξύ των πτήσεων ανταπόκρισης υπερβαίνει τις τρεις ώρες. Για να πετάξετε μαζί με το ζώο σας πρέπει να κάνετε αντίστοιχη κράτηση κατά την έκδοση του εισιτηρίου σας, καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ζώων που επιτρέπεται να ταξιδεύουν ανά πτήση. Το κόστος ξεκινά από τα 35 ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 190 ευρώ, εάν πρόκειται για πτήση εξωτερικού με ανταπόκριση. Ειδικά για τη Βρετανία υπάρχουν επιπλέον περιοριστικοί όροι που κάνουν το ταξίδι ιδιαίτερα δύσκολο. Γενικά, για την πτήση του ζώου σας θα πρέπει να διαθέτει ανανεωμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της λύσσας.

Μετακίνηση ζώων με τρένο

Η Hellenic Train μεταφέρει σκύλους, γάτες, πουλιά και άλλα ζώα συντροφιάς (εκτός ερπετών) εφόσον συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους, έχουν βιβλιάριο υγείας και είναι τοποθετημένα σε κλουβιά με εξαίρεση τους σκύλους βοήθειας τυφλών, οι οποίοι μεταφέρονται με λουρί και χωρίς κλουβί ή φίμωτρο. Τα μικρόσωμα ζώα συντροφιάς (έως 10 κιλά) τοποθετούνται είτε στα γόνατα του συνοδού τους, είτε στους χώρους χειραποσκευών με την προϋπόθεση όμως ότι αυτό δεν ενοχλεί τους συνεπιβάτες. Εάν σας τύχουν περίεργοι συνεπιβάτες, τότε θα πρέπει να βάλετε το ζωάκι σας στον χώρο φύλαξης αποσκευών. Τα μικρόσωμα ζώα συντροφιάς μεταφέρονται χωρίς κόμιστρο εάν τα έχετε στα πόδια σας και με το 50% του κομίστρου εάν θέλετε να κλείσετε δεύτερη θέση για να είστε πιο άνετα. Τα μεγαλόσωμα ζώα συντροφιάς (άνω των 10 κιλών) μεταφέρονται σε κλουβί μέγιστων διαστάσεων 118 Χ 76 Χ 88 εκ. με τις αμαξοστοιχίες της Hellenic Train, που διαθέτουν όχημα σκευοφόρου, ο οποίος αερίζεται αλλά δεν κλιματίζεται, οπότε δεν είναι ο ιδανικός τρόπος μεταφοράς του ζώου σας ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.

  • Στο utopia zone μας αρέσει η αλληλεπίδραση. Μη διστάσετε να μας ενημερώσετε για τυχόν προβλήματα που βρήκατε στη μετακίνηση με το ζώο σας. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε αστοχίες και κακές πρακτικές. 
Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Διακοπές με το ζώο συντροφιάς μου: Μετακίνηση

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top