Και οι σκύλοι μελαγχολούν για το τέλος των διακοπών

Home » Pet Love » Και οι σκύλοι μελαγχολούν για το τέλος των διακοπών

Φύγαμε, απολαύσαμε τον ήλιο και τη θάλασσα παρέα με τον σκύλο μας, είδαμε νέα μέρη και κάναμε καινούργιες γνωριμίες με δίποδα και τετράποδα, αλλά οι διακοπές δεν είναι παντοτινές. Ώρα να κλείσουμε το καλοκαίρι στις βαλίτσες μας και να επιστρέψουμε στο σπίτι, τη δουλειά και τη ρουτίνα. Για εμάς είναι μία ορθολογική αναγκαιότητα. Για τον σκύλο μας όμως, είναι μία πολύ… κουτή επιλογή, που μπορεί να του προκαλέσει μελαγχολία.

Διακοπές σημαίνει περισσότερες ώρες μαζί

Η μεγαλύτερη απόλαυση κάθε σκύλου στις διακοπές είναι ότι βρίσκεται περισσότερες ώρες μαζί μας. Δεν μάς περιμένει να γυρίσουμε από τη δουλειά. Δεν προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή μας από το λάπτοπ και το κινητό. Δεν χρειάζεται να μας παρακαλέσει για μία βόλτα. Όλες οι ώρες είναι βόλτα. Όλες οι ώρες είναι χαρούμενες γιατί τις περνάμε μαζί. Η επιστροφή στο σπίτι σημαίνει το τέλος – ή έστω τον περιορισμό – του χαρούμενου χρόνου μαζί μας. Και αυτό είναι λυπηρό για τον φίλο μας.   

Σημάδια μελαγχολίας και άγχους του σκύλου

Εάν το σκυλάκι σας περνάει μελαγχολία για το τέλος των διακοπών ενδεχομένως να παρατηρήσετε:

  • Έντονη γκρίνια, παράπονα και αδικαιολόγητα γαβγίσματα.
  • Ζημιές στο σπίτι με καταστροφές επίπλων και μαξιλαριών ή ούρηση σε αγαπημένα σας σημεία.
  • Υπερβολικό ενθουσιασμό και υπερκινητικότητα όταν επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά. 

Οι ειδικοί συμφωνούν ότι ο χειρότερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτές τις αντιδράσεις του σκύλου σας είναι να τον μαλώσετε. Δεν θα καταφέρετε τίποτα παρά να επιδεινώσετε τη δυσφορία του και το αίσθημα ότι δεν τον αγαπάτε όσο τον αγαπούσατε στις διακοπές. Πάρτε το τελείως αλλιώς. Αντιμετωπίστε με συγκατάβαση κάθε αταξία του και βρείτε νέα ενδιαφέροντα για να περάσετε – όχι περισσότερο, αλλά ποιοτικότερο χρόνο μαζί του.

Αναμνηστικές δόσεις διακοπών

Με ένα νέο παιχνίδι – σπαζοκεφαλιά, τρέξιμο, κυνηγητό, λιχουδιές και πολλές αγκαλιές θα τον διαβεβαιώσετε ότι παραμένει το πολυτιμότερο φιλαράκι που αγαπάτε όσο σας αγαπάει κι αυτό. Μην ξεχνάτε ποτέ τις μεγάλες βόλτες. Στις διακοπές σας, η βόλτα ήταν συνεχής. Τώρα δεν φτάνει να περπατήσετε ένα τετράγωνο. Πηγαίνετε μακρύτερα για να τον βοηθήσετε να καταναλώσει ενέργεια και να νιώσει ήρεμος και χαλαρός. Και με την πρώτη ευκαιρία, κανονίστε μία «αναμνηστική δόση καλοκαιριού» με μία εκδρομή του Σαββατοκύριακου.

Θα πάρει το μήνυμα ότι οι διακοπές δεν τελείωσαν οριστικά αλλά ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί στα καλύτερά του: 24ώρες το 24ωρο μαζί σας. 

Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Και οι σκύλοι μελαγχολούν για το τέλος των διακοπών

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top