Οι 10 τρόποι που τα σκυλιά μάς κάνουν χαρούμενους

Home » Pet Love » Οι 10 τρόποι που τα σκυλιά μάς κάνουν χαρούμενους

Δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, αλλά δέκα οι τρόποι που οι φίλοι μας με το τρίχωμα και την ουρά, μάς κάνουν χαρούμενους κάθε ημέρα της κοινής μας ζωής. Μπορεί εσύ να προσθέσεις καμιά δεκαριά ακόμα, αλλά, εάν έχεις σκυλάκι, σίγουρα θα συμφωνήσεις με αυτό το top 10 σκυλίσιας χαράς.

1. Οι καλύτεροι κωμικοί

Πρέπει να είσαι νεκρός από συναισθήματα για να μη χαρείς όταν βλέπεις τον σκυλάκο σου να δείχνει απίθανο ενθουσιασμό για τα πιο απλά πράγματα, να παίρνει αστείες πόζες, να σε κοιτάει λοξά ή να ανεβοκατεβάζει τα αυτάκια του. Πρόκειται για γεννημένους κωμικούς με ανεξάντλητο ρεπερτόριο και αφοσίωση στο να προκαλέσουν το γέλιο σου.

2. Ξέρουν πότε χρειαζόμαστε αλλαγή διάθεσης

Τα σκυλιά μας αντιλαμβάνονται πότε είμαστε χαρούμενοι ή λυπημένοι καλύτερα κι από τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Και είναι εκεί για να προσπαθήσουν να μας αλλάξουν τη διάθεση ή απλώς να μας συμπαρασταθούν.

3. Δεν μας επιτρέπουν να νιώσουμε μόνοι

Το να είσαι μόνος σου δεν είναι ωραίο, αλλά με έναν σκύλο τριγύρω, δεν υπάρχει περίπτωση να νιώσεις μοναξιά. Ακόμα και τις στιγμές που επιδιώκουμε να κάτσουμε μόνοι μας για να «καθαρίσουμε τη σκέψη μας», ο σκυλάκος μας θα είναι δίπλα, απλώς για να μας θυμίζει ότι θα έχουμε την πλήρη υποστήριξή του, οτιδήποτε κι αν αποφασίσουμε.

4. Αγκαλιές με ουρά

Οι αγκαλιές είναι εκπληκτικές και απελευθερώνουν κάθε είδους ενδορφίνες που μας κάνουν χαρούμενους. Τα σκυλιά είναι τα πιο γενναιόδωρα πλάσματα για ατελείωτες  αγκαλιές (και φιλιά, εάν το θέλουμε).

5. Μας σπρώχνουν να βγούμε στην πόλη

Τα σκυλιά είναι τόσο ενθουσιασμένα να βγαίνουν έξω για βόλτα, που ακόμα κι αν είμαστε «δεμένοι» με τον καναπέ, θα μας παρασύρουν να περπατήσουμε, να πάρουμε ανάσες και να «ζήσουμε» πιο φυσιολογικά από όσο επιβάλλουν οι καθημερινοί ρυθμοί των υποχρεώσεων μας.

6. Μας κάνουν πιο κοινωνικούς

Γνωρίζουμε κάθε είδους ανθρώπους στις βόλτες με το σκυλί μας με τους οποίους  μοιραζόμαστε ήδη κάτι κοινό: την αγάπη μας για τα σκυλιά. Οι φίλοι και φίλες του σκυλιού μας γίνονται εύκολα και δικοί μας φίλοι, αυξάνοντας την κοινωνικότητά μας και κάνοντας τη ζωή μας πιο γεμάτη.

7. Κάνουν αδύνατο να παραμείνουμε θυμωμένοι

Ακόμη και όταν τα σκυλιά μας κάνουν σκανταλιές, οι εκφράσεις και τα μάτια τους  καθιστούν αδύνατο να παραμείνουμε θυμωμένοι μαζί τους. Με μία αγκαλιά όλος ο θυμός σβήνει. Διότι, πώς να έχεις θυμό με ένα πλασματάκι που σου δίνει τόση αγάπη;

8. Μας θυμίζουν την αξία των πιο απλών πραγμάτων

Σε ποια συνθήκη θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι ένα πλάσμα θα πήδαγε πάνω κάτω επειδή γυρίσατε από τη δουλειά; Ποια άλλη ύπαρξη θα ενθουσιαζόταν με μια πλαστική μπαλίτσα που πετάτε κοντά της; Ποια ζωούλα θα έκανε ολόκληρη γιορτή επειδή βγαίνετε έξω για βόλτα; Τα πράγματα που αξίζει να απολαμβάνουμε καθημερινά είναι πολλές φορές μικρά και ασήμαντα και τα σκυλιά μάς το θυμίζουν συνεχώς.

9. Η χαρά είναι μεταδοτική

Η χαρά που νιώθουν τα σκυλιά είναι μεταδοτική. Γινόμαστε χαρούμενοι επειδή τα βλέπουμε χαρούμενα. Τα βλέπουμε χαρούμενα και γινόμαστε χαρούμενοι κι εμείς. Είναι μία αλυσίδα χαράς.  

10. Άνευ όρων αγάπη

«Ας κάνουμε ένα διάλλειμα στη σχέση μας» ή «συγχωρέσε με αλλά δεν είμαι πια ερωτευμένος/η μαζί σου»… Οι άνθρωποι δεν το έχουν σε πολύ να πληγώνουν βαριά ο ένας τον άλλον αλλά τα σκυλιά ποτέ. Είναι εδώ για να μας δίνουν την αγάπη τους. Χωρίς ημερομηνία λήξης και χωρίς προϋποθέσεις. Το να ξέρεις ότι σε αγαπούν για πάντα μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές σου. Έχει αξία ανεκτίμητη.

Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Οι 10 τρόποι που τα σκυλιά μάς κάνουν χαρούμενους

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top