Οι πρώτες διακοπές με τον σκύλο μου

Home » Pet Love » Οι πρώτες διακοπές με τον σκύλο μου

Είτε υιοθετήσατε πρόσφατα έναν σκύλο, είτε δεν είχατε ποτέ μέχρι σήμερα την ευκαιρία να ταξιδέψετε μαζί του, οι πρώτες διακοπές με τον τετράποδο φίλο σας είναι καθοριστικές για όλα τα μελλοντικά ταξίδια. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα είναι μία καλή εμπειρία και για τους δυο σας. Τα tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν για πολλά χαμόγελα και… ουρές που κουνιούνται.

Καλός σχεδιασμός

Ενώ αυξάνονται συνεχώς οι τοποθεσίες και τα καταλύματα που ενθαρρύνουν τις διακοπές με κατοικίδια, αρκετοί χώροι είναι απαγορευτικοί, όπως τα μουσεία, οι αρχαιολογικές περιοχές, κάποια εστιατόρια πολυτελείας και «ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες». Δεν πειράζει. Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη για να επιλέξετε. Καταλύματα κοντά σε παραλίες ή δάση, εστιατόρια δίπλα στο κύμα, μπιτσόμπαρα και χαλαρά καφέ κλαμπ είναι ιδανικοί προορισμοί για να περάσει καλά όλη η παρέα.

Ένα βήμα τη φορά

Εάν το σκυλάκι σας είναι ακόμα στο στάδιο της εκπαίδευσης, καλό θα ήταν να κάνατε ένα βήμα τη φορά. Ξεκινήστε με βόλτες σε πάρκα μακριά από το σπίτι σας. Πηγαίντε σε ένα φιλικό για σκύλους εστιατόριο. Βγείτε μία βραδινή βόλτα στον Άλιμο. Προγραμματίστε μια ολονύκτια απόδραση, έχοντας πάρει μαζί σας την αγαπημένη κουβέρτα του (με όλες τις μυρωδιές του), τα παιχνίδια και τη συνηθισμένη τροφή του. Δεν χρειάζεται το σκυλάκι σας να γίνει ούτε «δήμαρχος» (να χαιρετά όλον τον κόσμο), ούτε party animal. Εκείνο που χρειάζεται είναι να διασφαλίσετε ότι δεν θα είναι φοβισμένο αλλά άνετο και χαλαρό καθώς θα συναντά νέους ανθρώπους και σκυλιά.

Επίσκεψη στον κτηνίατρο πριν τις διακοπές

Εάν σχεδιάζετε να μετακινηθείτε με πλοίο, αεροπλάνο ή τρένο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να σας ζητήσουν το βιβλιάριο υγείας και τον αριθμό τσιπ τού σκύλου σας. Ούτως ή άλλως όμως, καλό είναι πριν τις διακοπές να έχετε κάνει μία επίσκεψη στον κτηνίατρο για να βεβαιωθείτε ότι το σκυλάκι σας είναι υγιές και έχει  ανανεωμένο τον εμβολιασμό του. Οι βασικές οδηγίες πριν το ταξίδι (ιδιαίτερα εάν είναι μεγάλο) περιλαμβάνουν ελαφριά δίαιτα και καλή ενυδάτωση.

Ετοιμάστε την… βαλίτσα του σκύλου

Εάν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, δεν θα δυσκολευτείτε να πάρετε μαζί σας το κρεβατάκι του σκύλου σας. Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με εντελώς άγνωστες μυρωδιές είναι πολύ σημαντικό να έχει τον οικείο χώρο του και κάποια από τα παιχνίδια του. Στις δύσκολες στιγμές, μία λιχουδιά μπορεί να του αλλάξει τη διάθεση, οπότε φροντίστε να έχετε πολλές από τις αγαπημένες του. Επίσης μην ξεχνάτε στο κολλάρο του να υπάρχει πάντα ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου και ποτέ – μα ποτέ! – μην αφήνετε το σκυλάκι σας μόνο του στο αυτοκίνητο, ακόμα και με ανοιχτά παράθυρα.

Δημιουργώντας ευχάριστες αναμνήσεις

Οι πρώτες διακοπές με τον σκύλο σας θα δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια και θα δημιουργήσουν τη βάση για πολλά υπέροχα ταξίδια που θα απολαμβάνετε σε όλη σας την κοινή ζωή. 

Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopian Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Οι πρώτες διακοπές με τον σκύλο μου

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top