Ποιο είναι το καλύτερο δώρο για τον σκύλο σας;

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Pet Love » Ποιο είναι το καλύτερο δώρο για τον σκύλο σας;

Καταλαβαίνουν οι σκύλοι από Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα, γενέθλια ή επετείους; Είναι πολύ αμφίβολο. Αξίζουν όμως και αυτά ένα δώρο στις γιορτές; Χωρίς καμία αμφιβολία! Θα ήταν ασυγχώρητη παράλειψη να αφήσετε εκτός κλίματος τον καλύτερο φίλο σας.

Η βιομηχανία της ζωοφιλίας έχει φροντίσει για αμέτρητες προτάσεις παιχνιδιών, ρούχων και αξεσουάρ για τα αγαπημένα μας σκυλιά και αυτή η τεράστια ποικιλία κάνει πολλές φορές την επιλογή δύσκολη. Υπάρχουν προτάσεις που απευθύνονται στο γούστο των κηδεμόνων και δεν είναι ευχάριστες για τα σκυλιά και άλλες που είναι απόλυτα ευχάριστες  για τα σκυλιά αλλά δεν θυμίζουν «δώρο» στους ανθρώπους. Καλό είναι να πηγαίνουμε στις δεύτερες. Το ζήτημα είναι να ευχαριστήσουμε τον σκύλο μας και όχι να του πάρουμε κάτι που αρέσει σε εμάς.

Τα δώρα για τα σκυλιά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: α) παιχνίδια, β) ρούχα / αξεσουάρ και γ) φαγητό. Εάν το σκυλάκι μας έχει εκλεπτυσμένα διατροφικά γούστα, τότε στο γιορτινό τραπέζι δεν μπορείτε να το αφήσετε με την κονσέρβα και την ξηρά τροφή του. Θα τού  ετοιμάσετε κάτι τελείως ξεχωριστό, βασισμένο στα προσωπικά του γούστα. Η εμφάνιση του πιάτου ελάχιστα ενδιαφέρει. Τα σκυλιά δεν θαμπώνονται από το… food design. Επικεντρώνονται στην ουσία, στη γεύση. Καλές πρώτες ύλες και καλομαγειρεμένες. Ένα σπέσιαλ γιορτινό γεύμα ή δείπνο είναι απαραίτητο για τον καλύτερό μας φίλο. 

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ δεν εντυπωσιάζουν τα σκυλιά αλλά μπορούμε να τα θεωρήσουμε «δώρα» εάν είναι καλοφτιαγμένα, από φιλικά υλικά στα ζώα, προσεγμένες ραφές και άνετη εφαρμογή. Τα χρώματα και τα σχέδια τους είναι αδιάφορα. Πολλές φορές όμως ένα γουστόζικο ρουχαλάκι προκαλεί τα θετικά σχόλια και το χαμόγελο των ανθρώπων που συναντούν το σκύλο σας κι έτσι εισπράττει θετική ενέργεια και χαρά. Εάν ο σκυλάκος σας τώρα, απολαμβάνει πολλές ώρες ύπνου, τότε ένα καινούργιο, μαλακό και κατάλληλο για τις διαστάσεις του κρεβατάκι είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί με έξτρα κουνήματα της ουράς.    

Στα παιχνίδια υπάρχει ένα χάος επιλογών και τιμών. Πριν προχωρήσετε στην… επένδυση (είτε για το δικό σας, είτε για φιλικό σκυλάκι) μετρήστε τον χαρακτήρα του. Του αρέσουν παιχνίδια να μασάει, να καταστρέφει μέχρι εξαφάνισης, να κρύβει σε «μυστικά μέρη», να τα κουβαλάει παντού μαζί του; Αυτά θα του πάρετε. Ακόμα κι όταν πρόκειται για ένα βραχύβιο δώρο καταστροφής, θα το απολαύσει σαν να του είχατε δωρίσει ράβδους χρυσού. Εάν το σκυλάκι σας μένει αρκετές ώρες μόνο του, τότε καλό είναι να προσανατολιστείτε σε παιχνίδια σπαζοκεφαλιές. Μπορεί να μην ενθουσιαστεί αμέσως, αλλά θα του δώσει χαρά τις ώρες της μοναξιάς.

Και ποιο είναι τελικά το «καλύτερο δώρο» για τον σκύλο μας; Οι περισσότερες και οι περισσότεροι το γνωρίζετε ήδη. Είναι ο ποιοτικός χρόνος που θα περάσετε μαζί του. Είναι οι στιγμές που θα αφιερώσετε αποκλειστικά σε αυτόν. Τα παιχνίδια, τα χάδια, οι βόλτες, ο ύπνος αγκαλιά, η εκδήλωση της τρυφερότητας και της στοργής για αυτό το πλασματάκι που βάζει καθημερινά τη χαρά στη ζωή σας. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο.

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Δημήτρης Καλαντζής
Δημήτρης Καλαντζής
Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο για τον σκύλο σας;

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top
Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι για τα άρθρα μας ?

Εγγραφείτε στο newsletter