Πώς Θα Κάνω Τον Σκύλο Μου Να Αγαπήσει Το Μπάνιο – 5 Συμβουλές Για Λιγότερο… Δράμα

Home » Pet Love » Πώς Θα Κάνω Τον Σκύλο Μου Να Αγαπήσει Το Μπάνιο – 5 Συμβουλές Για Λιγότερο… Δράμα

Κάποια σκυλάκια είναι γεννημένα για το νερό. Δεν αφήνουν παραλία, σιντριβάνι, ακόμα και λακκούβα μετά από βροχή, που να μη βουτήξουν. Άλλα το αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Ιδιαίτερα όταν ακούνε τη «μαμά» ή τον «μπαμπά» να έχει ανοίξει τη βρύση της μπανιέρας και να τα καλεί για μπάνιο, ξεκινούν το δράμα: κρυφτό, πείσματα και λυγμοί, λες και τα πας για… αποτρίχωση. Εάν το δικό σας ανήκει στην τελευταία κατηγορία, αξίζει να διαβάσετε τα παρακάτω.

Γιατί Κάποια Σκυλιά Μισούν Το Μπάνιο

Ορισμένοι «γονείς» είχαν υποτιμήσει την πρώτη επαφή του ζώου τους με το νερό. Σκέφτηκαν ότι «θα το συνηθίσει» και δεν έδωσαν την απαραίτητη προσοχή ώστε το σκυλάκι τους να έχει μία καλή πρώτη εμπειρία με το μπάνιο, όσο το δυνατόν ευχάριστη και πάντως όχι αγχωτική. Κάποιοι άλλοι δεν φρόντισαν να μην πάει νερό μέσα στα αυτιά του, κάτι που είναι ενοχλητικό, αν όχι επώδυνο και επικίνδυνο για την υγεία των ζώων. Υπάρχουν όμως και αρκετοί «γονείς» που δεν έκαναν τίποτα λάθος, αλλά απλώς… το σκυλάκι τους ΜΙΣΕΙ το μπάνιο. (Μήπως εμείς δεν έχουμε παραξενιές; )

5  Συμβουλές για λιγότερο δράμα

Για καλύτερα αποτελέσματα οι συμβουλές θα πρέπει να εφαρμοστούν συνολικά. Εξοπλιστείτε με υπομονή και δώστε χρόνο για να επιτύχετε… λιγότερο δράμα.

  1. Θερμοκρασία μπάνιου

Ο χρυσός κανόνας είναι το νερό να μην είναι ούτε κρύο ούτε πολύ ζεστό. Μπορεί για τον εαυτό σας να επιλέγετε καυτό νερό, αλλά για τα σκυλιά το πολύ ζεστό νερό είναι εξίσου δυσάρεστο με το πολύ κρύο.

  1. Όχι λείες επιφάνειες

Η μπανιέρες με σμάλτο δεν είναι κατάλληλες για μπάνιο σκύλου. Ο φίλος σας έχει ανάγκη να νιώθει ότι «εάν δυσκολέψουν τα πράγματα» θα έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει γαντζώνοντας τα πόδια του σε μια επιφάνεια. Εάν η μπανιέρα σας είναι από σμάλτο, αγοράστε ειδικά αντιολισθητικά pads ώστε το σκυλί σας να αισθάνεται ότι δεν γλιστράει και έχει τον πλήρη έλεγχο του σώματός του.

  1.  Λιγότερα ερεθίσματα κατά το μπάνιο

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε ότι το σκυλί σας έχει πολύ δυνατότερη ακοή και όσφρηση από εσάς. Μην αφήνετε λοιπόν το νερό να τρέχει δυνατά όσο είναι στην μπανιέρα και μην χρησιμοποιείτε σαμπουάν με δυνατό άρωμα. Κάνετε την εμπειρία του όσο το δυνατόν «ήσυχη» για τις αισθήσεις του.

  1. Κάντε το σκυλί σας να αγαπήσει τη μπανιέρα

Την ώρα του παιχνιδιού κατευθύνετε το σκυλάκι σας προς τον χώρο που κάνει μπάνιο. Βάλτε το στη στεγνή μπανιέρα και ανταμείψτε το. Αφήστε να τρέξει ελάχιστο νερό για λίγα δευτερόλεπτα και ανταμείψτε το ξανά. Με την επανάληψη θα συνδέσει τον χώρο του μπάνιου με παιχνίδι και λιχουδιές.

  1. Αντιπερισπασμός – Το «μυστικό όπλο»

Όταν οι ψυχολογικοί τρόποι δεν λειτουργούν, τότε καταφύγετε στην ανθρώπινη πονηριά, που δεν είναι άλλη από τον αντιπερισπασμό. Αλείφουμε το αγαπημένο του παιχνίδι με λιχουδιές και το δίνουμε να μασουλήσει μέσα στη μπανιέρα. Είναι πολύ πιθανό να μην καταλάβει πότε άρχισε και πότε τελείωσε το μπάνιο.   

Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Πώς Θα Κάνω Τον Σκύλο Μου Να Αγαπήσει Το Μπάνιο – 5 Συμβουλές Για Λιγότερο… Δράμα

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top