Woof Festival: Γιορτή των σκύλων στο Πεδίον του Άρεως

Home » Pet Love » Woof Festival: Γιορτή των σκύλων στο Πεδίον του Άρεως

Το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ για σκύλους πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως με τίτλο Woof Festival. Τα σκυλάκια μας και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος σε διασκεδαστικά παιχνίδια και να παρακολουθήσουμε επιδείξεις από σκύλους διασώστες και οδηγούς τυφλών, να μάθουμε περισσότερα για τις φυλές των σκύλων, την υγεία και την ευζωία των ζώων μας αλλά και, όσοι το επιθυμούν, να υιοθετήσουν σκυλάκια που σώθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και πλημμύρες.

Όπως είπε στο Utopian Zone η υπεύθυνη της διοργάνωσης Κατερίνα Κουρούκλη, το Woof Festival χρειάστηκε χρόνια δουλειάς και τη συνεργασία πολλών φορέων για να γίνει πραγματικότητα.

Ο χώρος του Πεδίου του Άρεως θα διαμορφωθεί από το σιντριβάνι της Γαρδένιας μέχρι το Άλσος Οικονομίδη με 50 περίπτερα όπου θα πραγματοποιούνται διαφορετικές δράσεις με κεντρικό σημείο τη Γαρδένια όπου θα τοποθετηθεί ειδικός χλοοτάπητας για να φιλοξενήσει agility, dog frisbee, dog dancing, υπακοή και άλλες  διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές επιδείξεις.

Σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ φιλοζωίας θα οργανώνονται παιχνίδια για τους επισκέπτες και τους σκύλους τους με πολλά δώρα για τους νικητές. Η Μαίρη Μηλιαρέση, η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Παναγιώτης Χατζηδάκης θα αναλάβουν τους διαγωνισμούς για την «πιο χαρούμενη ουρά», «την πιο αστεία φάτσα» και το «πιο αταίριαστο ζευγάρι».

Στο Woof Festival που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρχει ακόμα υπαίθριο κομμωτήριο για να περιποιηθεί το κατοικίδιο σας και να σας δείξει το σωστό τρόπο περιποίησης, παιχνίδια εκπαίδευσης για παιδιά αλλά και μεγάλους, βιωματικές εμπειρίες, πολλά εργαστήρια, Photobooths, Dog Snack Bar και πολλά ακόμα.

Όπως προτρέπει η κυρία Κουρούκλη: βάλτε άνετα ρούχα και παπούτσια, πάρτε τον σκύλο σας και την καλή σας διάθεση και απολαύστε όλα όσα έχει ετοιμάσει το Φεστιβάλ για εσάς και τον τετράποδο σύντροφό σας. 

Οι οδηγίες για τους επισκέπτες είναι οι εξής:

  • Όλοι οι σκύλοι πρέπει να είναι με λουρί
  • Απαγορεύονται σκύλες σε οίστρο
  • Σκύλοι επιθετικοί θα απομακρύνονται από το Φεστιβάλ
  • Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους
Picture of Δημήτρης Καλαντζής

Δημήτρης Καλαντζής

Από τη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη και την Πολιτεία του Πλάτωνα μέχρι τις πολιτικές θεωρίες του 19ου αιώνα οι Ουτοπίες προσέφεραν στους ανθρώπους διεξόδους ανάτασης και αισιοδοξίας. Αποτελούσαν προτάσεις ιδανικών κόσμων, όπου το άδικο έδινε τη θέση του στο δίκαιο, η ειρήνη επικρατούσε του πολέμου, η ισότητα της ανισότητας, οι ευκαιρίες μοιράζονται το ίδιο σε όλους και το καλό νικούσε πάντα στο τέλος το κακό. Η Ουτοπία παραμένει μέχρι τις μέρες μας έμπνευση, ελευθερία φαντασίας, δίψα για αλλαγές προς έναν καλύτερο κόσμο χωρίς καταναγκασμούς και αγκυλώσεις, χωρίς «αυτό δεν γίνεται». Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε μαζί εξαιρετικούς ανθρώπους που έχουν πάρει πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πράγματα, να δείξουν ότι «αυτό γίνεται», αρκεί να το πιστέψεις και να το προσπαθήσεις. Θα μιλήσουμε με χαρισματικά πρόσωπα αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που είτε μόνοι, είτε σε ομάδες κοιτούν προς το φως και πράττουν για ένα καλύτερο αύριο. Θα μάθουμε επίσης να μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με τα άλλα είδη του ζωικού κόσμου. Σκυλάκια, γατάκια, άλογα, πουλιά, όλα τα υπέροχα πλάσματα που μας μαθαίνουν να αγαπάμε, να συνδεόμαστε και να σεβόμαστε τη σοφία της ύπαρξης σε έναν αλληλένδετο κόσμο, που έχει ανάγκη από αρμονία περισσότερο από ποτέ. Επιβιβαστείτε!

Woof Festival: Γιορτή των σκύλων στο Πεδίον του Άρεως

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top