Φιλαρέτη Κομνηνού: «Αισθανόμουν, πάντα, ότι το θέατρο δεν πρέπει να με απομονώσει από τη ζωή»

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Συνεντεύξεις » Φιλαρέτη Κομνηνού: «Αισθανόμουν, πάντα, ότι το θέατρο δεν πρέπει να με απομονώσει από τη ζωή»

Φτάνει στο ραντεβού μας, στον φιλόξενο κήπο του Black Duck, πολύ νωρίτερα. Την χαζεύω από μακριά. Άμα τη εμφανίσει κάνει αισθητή την παρουσία της, καθώς κινείται μ’ έναν αέρα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος. Λες και μεταφέρει την ενέργεια που έχει στη σκηνή, στη ζωή.

Η Φιλαρέτη Κομνηνού, δεν χρειάζεται συστάσεις. Το όνομά της είναι ένα κεφάλαιο για το ελληνικό θέατρο, ενώ αξιοσημείωτοι είναι και οι τηλεοπτικοί της ρόλοι.

Αυτή την περίοδο, ερμηνεύει την πλούσια και αυταρχική κυρία Βέναμπλ, στο «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι» του Τένεσι Γουίλιαμς, που σκηνοθετεί η Λίλλυ Μελεμέ στο Θέατρο Ακάδημος. Η ίδια εξηγεί γιατί αυτός ο ρόλος ήταν «κάτι σαν απωθημένο» για εκείνη από τα χρόνια της δραματικής σχολής.

Μιλάει για τον ρόλο της ως δασκάλα υποκριτικής, για «τις παρενέργειες» του επαγγέλματος του ηθοποιού, τα απωθημένα, τον ναρκισσισμό, την πολιτική, τη σχέση της με την εξουσία, το πως  «Μια καρέκλα μπορεί να είναι εκμαυλιστική και να σ’ αλλάξει από μέρα σε μέρα» και φυσικά τα ταξίδια εντός και εκτός σκηνής.

Απολαύστε τη κουβέντα μας με την Φιλαρέτη Κομνηνού στο παρακάτω βίντεο:

YouTube player

ΙΝΦΟ:

Η Φιλαρέτη Κομνηνού πρωταγωνιστεί στο «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι»

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Γιώτα Δημητριάδη
Γιώτα Δημητριάδη
Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Φιλαρέτη Κομνηνού: «Αισθανόμουν, πάντα, ότι το θέατρο δεν πρέπει να με απομονώσει από τη ζωή»

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top