Γιάννης Στάνκογλου: «Νομίζουν ότι είμαι απόμακρος και δύσκολος»

Home » Συνεντεύξεις » Γιάννης Στάνκογλου: «Νομίζουν ότι είμαι απόμακρος και δύσκολος»

Οι πρόβες για τον «Οιδίποδα Τύραννο» βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το ραντεβού μας με τον Γιάννη Στάνκογλου, που φέτος το καλοκαίρι θα έρθει αντιμέτωπος μ’ έναν από τους κορυφαίους ρόλους της παγκόσμιας δραματουργίας, ξεκινά λίγο πριν την πρόβα.

Την ίδια μέρα έχει τελειώσει έναν μεγάλο και απαιτητικό κύκλο γυρισμάτων από την αγαπημένη σειρά του Alpha «Αυτή η Νύχτα Μένει».

Ο ίδιος μας μιλά για την αναμέτρησή του με τον σοφόκλειο ήρωα που επηρέασε, όσο κανένας, την παγκόσμια κοινότητα, ακόμα και την ψυχιατρική επιστήμη.

Θυμάται την πρώτη του επαφή με το κείμενο στη δραματική σχολή με δασκάλα την Ελένη Χατζηαργύρη. Τοποθετείται, αναλαμβάνοντας το θάρρος της γνώμης του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα. Μας εξηγεί γιατί θα απέχει θεατρικά την επόμενη σεζόν. Τέλος, εκμυστηρεύεται τον λόγο για τον οποίο θα ήταν διατεθειμένος να πεθάνει.

YouTube player

INFO:

*«Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας

Διανομή:
Οιδίπους: Γιάννης Στάνκογλου
Ιοκάστη: Μαριλίτα Λαμπροπούλου
Κρέων: Γιάννης Νταλιάνης
Τειρεσίας: Χρήστος Μαλάκης
Αγγελιοφόρος: Γιώργος Αμούτζας
Εξάγγελος: Σίμος Κακάλας
Υπηρέτης: Πανάγος Ιωακείμ
Χορός (αλφαβητικά): Γιώργος Αμούτζας, Μάρκος Γέττος, Πανάγος Ιωακείμ, Σίμος Κακάλας, Απόστολος Καμιτσάκης, Γιώργος Κορομπίλης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιώργος Λόξας, Χρήστος Μαλάκης, Γιάννης Νταλιάνης, Παύλος Παυλίδης, Γιάννης Στάνκογλου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

25 & 26 Αυγούστου Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

*Τηλεοπτικά θα τον δούμε στη σειρά του Mega «Το Ναυάγιο»

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Γιάννης Στάνκογλου: «Νομίζουν ότι είμαι απόμακρος και δύσκολος»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top