Λένα Παπαληγούρα: «Μια παράσταση δεν παθαίνει τίποτα, με μια κακή κριτική»

Home » Συνεντεύξεις » Λένα Παπαληγούρα: «Μια παράσταση δεν παθαίνει τίποτα, με μια κακή κριτική»

Την παρακολουθώ πολλά χρόνια, καθώς ξεκινήσαμε, σχεδόν μαζί τις επαγγελματικές μας διαδρομές, εκείνη στο θέατρο, εγώ στη δημοσιογραφία. Η Λένα κατάφερε να δώσει μια άλλη διάσταση στο «βαρύ» επίθετό της και να χαράξει τη δική της διαδρομή, ανεξάρτητα από την οικογενειακή παράδοση στην πολιτική.

Σήμερα, πιο ώριμη καλλιτεχνικά, παραδέχεται ότι τα παιδιά της, την βοήθησαν να επικεντρωθεί στην ουσία της Τέχνης της. Η ίδια μας μιλάει για το «βάσανο» που νιώθει πριν από κάθε παράσταση, το οποίο πλέον έχει αποδεχθεί. Εξάλλου, όπως υποστηρίζει : «η προσπάθεια είναι αυτή που νοηματοδοτεί την καθημερινότητα».

Παράλληλα, παίρνει θέση για τον «θεατρικό πόλεμο» που ξεκίνησε στην κριτική θεάτρου μετά την παράστασης της Λένας Κιτσοπούλου.

Δείτε όλα όσα η Λένα Παπαληγούρα εξομολογήθηκε στην κάμερα του Utopia Zone:

INFO:

Αυτή την περίοδο η Λένα Παπαληγούρα περιοδεύει σ’ όλη τη χώρα με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Επόμενες στάσεις της περιοδείας και αγορά εισιτηρίων εδώ.

Από Σεπτέμβριο θα την απολαύσουμε στην πετυχημένη σειρά της ΕΡΤ1 «Όρκος ΙΙ»

YouTube player
Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Λένα Παπαληγούρα: «Μια παράσταση δεν παθαίνει τίποτα, με μια κακή κριτική»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top