Eurovision 2024

Μαρία Κηλαηδόνη: Πάντα συγκινούμαι με τον κόσμο που αγαπάει τόσο πολύ τον Λουκιανό

Home » Συνεντεύξεις » Μαρία Κηλαηδόνη: Πάντα συγκινούμαι με τον κόσμο που αγαπάει τόσο πολύ τον Λουκιανό

H Μαρία Κηλαηδόνη, η μικρότερη κόρη του Λουκιανού πάνω από οκτώ χρόνια ασχολείται με τη μουσική. Με δύο προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της και έναν παιδικό, που βγήκε πριν δύο μήνες, η Μαρία συστήνεται στο κοινό της που συνεχώς αυξάνεται με αργά και σταθερά βήματα.

Κάθε συζήτηση μαζί της περιλαμβάνει αναπόφευκτα τον μπαμπά της και τον τρόπο που εκείνος επηρέασε τη σχέση της με τη μουσική. Αλλά αυτό δεν μοιάζει καθόλου την ενοχλεί. Το αντίθετο μάλλον. Άλλωστε ο Λουκιανός και η μαμά της Άννα Βαγενά ήταν αυτοί που την ενέπνευσαν να ασχοληθεί και επαγγελματικά με το όνειρό της.

YouTube player

Η Μαρία Κηλαηδόνη και οι μουσικοί της, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο Gazarte Roof Stage, θα παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση με φωτεινές και γλυκές μελωδίες, με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, με κομμάτια του Λουκιανού αλλά και άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών  αλλά και από την αμερικάνικη blues, jazz και country σκηνή, που είναι και οι βασικές επιρροές της μουσικής της. Μαζί της στη σκηνή οι αγαπημένοι της Δώρος Δημοσθένους και Μανώλης Φάμελλος.

Με αφορμή αυτό το live η Μαρία μας μίλησε για τον ρόλο της μαμάς και φυσικά τον Λουκιανό.

Μεγάλωσες σε μια καλλιτεχνική οικογένεια ωστόσο είχες αποφασίσει να ασχοληθείς επαγγελματικά με κάτι άλλο.

Νόμιζα ότι θα ξεφύγω αλλά δεν γίνεται αυτό εύκολα όταν είσαι σε αυτή την οικογένεια. Έχω σπουδάσει κάτι τελείως διαφορετικό, κοινωνική λειτουργός, δούλεψα πάνω σε αυτό και έκανα ένα μεταπτυχιακό στην ψυχοθεραπεία. Μέσα από όλο αυτό το ταξίδι κάποια στιγμή -ευτυχώς- παραδέχτηκα στον εαυτό μου ότι αυτό που αγαπάω πιο πολύ είναι η μουσική και τόλμησα να ασχοληθώ με αυτό. Αλλιώς θα είχα μείνει με ένα μεγάλο παράπονο αλλά και απορία για το τι θα γινόταν.

Ασχολήθηκες όμως με τη μουσική από μικρή ηλικία.

Ναι έκανα μαθήματα κιθάρας από μικρή και από το γυμνάσιο ήμουν σε συγκροτήματα. Πάντα υπήρχε μουσική στη ζωή μου αλλά είναι πολύ διαφορετικό να υπάρχει παράλληλα με την εργασία και είναι τελείως άλλο πράγμα να πεις «τώρα κάνω μόνο αυτό». Είναι τρομακτικό αλλά νομίζω ότι πρέπει κάποιος να το τολμήσει για να πει ότι είναι σοβαρά μέσα στα πράγματα. Γιατί αλλιώς είσαι με το ένα πόδι εδώ και το ένα εκεί και δεν μπορείς να δοθείς 100%.

Έπαιξε ρόλο ο Λουκιανός στον δισταγμό σου να ασχοληθείς με τη μουσική;

Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι είμαι παιδί αυτών των γονιών. Το ότι είναι σπουδαίοι γονείς αλλά με πολύ μεγάλο όνομα, καριέρα και επιτυχία. Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι παιδί τέτοιων γονιών. Σίγουρα έπαιξε και θετικό ρόλο γιατί οι δύο αυτοί γονείς με ενέμπνευσαν στο να το τολμήσω και να το προσπαθήσω. Δεν ξέρω άλλοι γονείς αν θα το ενέπνεαν αυτό στα παιδιά τους με τον τρόπο που το έκαναν αυτοί.

Σε βοήθησε το όνομά σου να γίνεις γνωστή στο χώρο;

Όχι βέβαια. Έχει φανεί νομίζω αυτό. Δεν είχα καμία ευκολία. Ότι έχω κάνει το έχω κάνει τελείως μόνη μου. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Δεν αρκεί ένα όνομα, χρειάζεται πολλά παραπάνω πράγματα.

YouTube player

Πήρε ποτέ τηλέφωνο ο Λουκιανός ή μεσολάβησε για να αναδειχτείς;

Σε καμία περίπτωση. Ότι έχουμε κάνει το έχουμε με την αξία μας και η Γιασεμί και εγώ.

Άλλαξε η απώλεια του Λουκιανού στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη δουλειά;

Όχι νομίζω. Σίγουρα πολλά πράγματα συνέβησαν μέσα μου με αυτή την ιστορία, αλλά η σχέση μου με τη μουσική δεν άλλαξε. Τώρα καταλαβαίνω άλλωστε που θέλω να πάω και τον δρόμο που θέλω να ακολουθήσω.

Κατάλαβες τους γονείς πιο πολύ από όταν έγινες μαμά;

Ναι βέβαια και μπήκα και στον κόσμο του παιδικού βιβλίου και τραγουδιού που δεν τον ήξερα. Είναι πολύ διαφορετικό όταν το βιώνεις ως γονιός.

 Είναι έκπληξη για εσάς η τεράστια αγάπη του κοινού για τον Λουκιανό με αφορμή και τον δίσκο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ»;

Ήταν πραγματικά ένας πολύ ωραίος δίσκος. Τίποτα δεν θεωρούμε δεδομένο. Πάντα συγκινούμε με τον κόσμο που αγαπάει τόσο πολύ τον Λουκιανό. Και συνήθως είναι πολύ ιδιαίτεροι άνθρωποι. Μου αρέσει πολύ που και οι νεότεροι άνθρωποι τον ανακαλύπτουν και τον αγαπάνε με τόση λατρεία.

Ετοιμάζεται κάποιο άλλο αφιέρωμα για τον Λουκιανό;

Όχι τώρα. Είπαμε να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για να πραγματοποιήσουμε δικές μας εμφανίσεις. Το υλικό για τον Λουκιανό, βέβαια, είναι ατελείωτο. Έχουμε σκεφτεί πολλά πράγματα, από μουσικά αφιερώματα μέχρι ντοκιμαντέρ. Να είμαστε καλά και όλα θα γίνουν.

Αναρωτιέσαι τι άποψη θα είχε για τα αφιερώματα που κάνετε για τη μουσική του;

Ναι αλλά ελπίζω ότι θα του άρεσε. Θα του άρεσε πολύ και ότι οι νεότερης γενιάς τραγουδοποιοί τον αγαπούν τόσο πολύ.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Έχω βγάλει δύο δίσκους και ένα παιδικό που κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα. Και αυτός όμως είχε πολύ δουλειά και ήθελε πολύ καλή ενορχήστρωση. Τώρα πρέπει να βγει και ένας δίσκος για ενήλικες αλλά θέλει χρόνο και ηρεμία και αυτή τη στιγμή δεν έχω κανένα από τα δύο.

Picture of Νατάσα Μαστοράκου

Νατάσα Μαστοράκου

Η Νατάσα Μαστοράκου είναι απόφοιτος Κοινωνιολογίας και Πολιτικής Επικοινωνίας, έχει πτυχίο κλασικού πιάνου αλλά η μεγάλη της αγάπη ήταν πάντα το πολιτιστικό ρεπορτάζ. Εδώ και 20 χρόνια «οργώνει» θέατρα, μουσικές σκηνές, συναυλίες, εκθέσεις και ξετρυπώνει πρόσωπα και ιστορίες που την συγκινούν.

Μαρία Κηλαηδόνη: Πάντα συγκινούμαι με τον κόσμο που αγαπάει τόσο πολύ τον Λουκιανό

Most Popular

Social Media

Scroll to Top