Θανάσης Κουρλαμπάς: «Όχι, δεν είμαι ακόμα για Όσκαρ…»

Home » Συνεντεύξεις » Θανάσης Κουρλαμπάς: «Όχι, δεν είμαι ακόμα για Όσκαρ…»

Ηθοποιός, με μεγάλη υποκριτική γκάμα και ακούραστος, μπορεί με την ίδια ευκολία να σε κάνει να γελάσεις, αλλά και να συγκινηθείς.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς, έχοντας διανύσει μια σημαντική πορεία στο χώρο, βιώνει μια από τις πιο δημιουργικές του φάσεις τόσο στο θέατρο, όσο και στη μικρή οθόνη.

Η συνάντησή μας έγινε μ’ αφορμή την πετυχημένη παράσταση «Ο θάνατος του Ίβαν Ίλιτς» στην οποία, μαζί με τον Γιώργο Γαλίτη, δημιουργούν ένα άπαιχτο υποκριτικό δίδυμο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Παράλληλα, ο ίδιος βρίσκεται σ’ εντατικές πρόβες για την «Εκάβη» του Ευριπίδη, που θα σκηνοθετήσει η Ιώ Βουλγαράκη, και θα δούμε στην Επίδαυρο, στις 11 και 12 Αυγούστου.

Από τη ζεστή μας κουβέντα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επιτυχίες, οι δυσκολίες, αλλά και οι απώλειες που τον διαμόρφωσαν.

Πόσο πολύ, νιώθει, ότι μεγαλώνοντας γίνεται ο πατέρας του; Πόσο διαφορετικά βλέπει τα πράγματα μετά το ξέσπασμα του Metoo; Τι σημαίνει «έντιμος» τρόπος υποκριτικής;

Ο ίδιος, μάς εκμυστηρεύεται, ότι, όταν όλη η Ελλάδα τον αποθέωνε για την ερμηνεία του στις «Άγριες Μέλισσες», εκείνος πάλευε μ’ έναν δύσκολο ρόλο στο θέατρο. Αυτό τον βοήθησε «να κρατάει γερά τα χαλινάρια και να ισορροπήσει το άρμα της επιτυχίας», όπως σημειώνει.

Αυτά και άλλα πολλά στο βίντεο που ακολουθεί:

YouTube player

ΙΝΦΟ:

«Ο Θάνατος του Ίβαν Ίλτς», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη

Κλείστε εδώ θέσεις για τον Βόλο, τη Λάρισα και το Κηποθέατρο Παπάγου αυτή την εβδομάδα.

«Εκάβη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη Πρεμιέρα 10 Ιουλίου στο θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη και περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα.

Εισιτήρια και συντελεστές εδώ.

«Μάρτυρας Κατηγορίας» της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Από 4 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνεσις

Εισιτήρια και συντελεστές εδώ.

Τηλεοπτικά, θα τον απολαύσουμε στο ριμέικ των «Πανθέων» στο ΣΚΑΙ, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και ένα δυνατό καστ ηθοποιών που ανακοινώνεται σταδιακά.

Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Όχι, δεν είμαι ακόμα για Όσκαρ…»

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top