Βασίλης Μαυρογεωργίου: «Το καλό παράδειγμα και ο σεβασμός φέρνει αποτέλεσμα»

Home » Συνεντεύξεις » Βασίλης Μαυρογεωργίου: «Το καλό παράδειγμα και ο σεβασμός φέρνει αποτέλεσμα»

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου δεν χρειάζεται  συστάσεις στον θεατρικό κόσμο. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς καταφέρνει κάτι που σπάνια βλέπουμε σ’ αυτό τον χώρο, να μεταφέρει την ειλικρίνεια του επί σκηνής. Ίσως, επειδή πιστεύει, όπως θα ακούσετε και στο βίντεο ότι : «Στο θέατρο ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί είναι ισότιμοι και κατευθύνει ο ένας τον άλλον».

Ο Βασίλης ανήκει στις ελάχιστες περιπτώσεις σκηνοθετών που είναι και εξαιρετικοί ηθοποιοί. Αγαπάει με πάθος το θέατρο και αν και τον δελεάζουν οι τηλεοπτικές αμοιβές, δεν μπορεί να το εγκαταλείψει εύκολα για κάποια τηλεοπτική σειρά.

Φωτογραφία: Χριστίνα Δενδρινού

Εμείς τον συναντήσαμε στο Εθνικό Θέατρο, με αφορμή την παράσταση «Πινόκιο» σε διασκευή του Κρις Κούπερ.

Ο ίδιος, σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες, μας μίλησε για την παράσταση αλλά και τον κόσμο του αγαπημένου ήρωα που μας ξεσηκώνει, φωνάζοντάς μας :«Βγες έξω και ζήσε περιπέτειες»… Κάποιες από τις καθημερινές του περιπέτειες στη σκηνή και τη ζωή μοιράστηκε μαζί μας ο Βασίλης Μαυρογεωργίου.

Δείτε τη συνέντευξή μας στο βίντεο που ακολουθεί:

ΙΝΦΟ:

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί τις παρακάτω παραστάσεις:

Εισιτήρια για τον «Πινόκιο»

Εισιτήρια για τη «Σίρλεϊ»

Εισιτήρια για το «Νούμερο 31328»

Εισιτήρια για τις «Υπερβολές»

Εισιτήρια για τους «Απάχηδες των Αθηνών»

Φωτογραφία άρθρου: Χριστίνα Δενδρινού

Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Βασίλης Μαυρογεωργίου: «Το καλό παράδειγμα και ο σεβασμός φέρνει αποτέλεσμα»

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top