Φάλαινα θηλάζει το μωρό της στα βάθη του Ειρηνικού

Home » Τα καλά της ημέρας » Φάλαινα θηλάζει το μωρό της στα βάθη του Ειρηνικού

Ένα «τρυφερό» βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα το οποίο οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα συμβάλει στη διατήρηση της μεγάπτερης φάλαινας.

Σε αυτό βλέπουμε ένα μωρό φάλαινας να ξεφεύγει από τη μητέρα του μετά το θηλασμό του στα βάθη του Ειρηνικού Ωκεανού στα ανοικτά των ακτών της Κολομβίας, ενώ μία λωρίδα γάλακτος διαλύεται στο νερό.

Στη συνέχεια, το 900 κιλών μωρό φαίνεται να ανεβαίνει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει στον Κόλπο της Κούπικα. Τέτοιου είδους θηλασμοί έχουν καταγραφεί από την κάμερα μόνο δύο φορές στο παρελθόν, δήλωσε η βιολόγος Ναταλία Μποτέρο.

«Παρά τις προσπάθειες δεκαετιών από χιλιάδες ερευνητές, τις ώρες δουλειάς, οι καταγραφές θηλασμού είναι εξαιρετικά σπάνιες», δήλωσε η ίδια κατά την πρώτη δημόσια παρουσίαση του βίντεο στο Μεντεγίν τον περασμένο μήνα.

Το κατόρθωμα κατέστη δυνατό με αισθητήρες που εγκαταστάθηκαν για λίγες μόνο ώρες στην πλάτη του μωρού με βεντούζες, ώστε να μην το πληγώσουν. Το σύστημα περιλάμβανε μια κάμερα και ένα GPS, καθώς και μια συσκευή για την καταγραφή των ήχων που κάνουν οι φάλαινες.

Φάλαινα θηλάζει το μωρό της στα βάθη του Ειρηνικού

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top