Ο Αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ «έγδυσε» 1.000 Φινλανδούς στο νέο έργο του

Home » Τα καλά της ημέρας » Ο Αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ «έγδυσε» 1.000 Φινλανδούς στο νέο έργο του

Σχεδόν χίλιοι γυμνοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους και τις παραλίες του Κουόπιο, στην κεντρική Φινλανδία, για να συμμετάσχουν στο νέο έργο του γνωστού Αμερικανού φωτογράφου Σπένσερ Τιούνικ.

«Σήμερα, η χώρα των χιλίων λιμνών μετατράπηκε σε χώρα των χιλίων γυμνών», είπε ο ίδιος ο Τιούνικ, που είναι διάσημος επειδή συγκεντρώνει τεράστια πλήθη και τα φωτογραφίζει χωρίς περιβολή.

Οι συμμετέχοντες, καθοδηγούμενοι από μεγάφωνα, πόζαραν στους ανθοστολισμένους δρόμους και στη συνέχεια στην παραλία και μέσα στη λίμνη.

«Ήθελα να τοποθετήσω τα (γυμνά) σώματα στο Κουόπιο και στις λίμνες της βόρειας Φινλανδίας», είπε ο φωτογράφος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους στους εθελοντές που δεν δίστασαν να βγάλουν τα ρούχα τους μέσα στη νύχτα. «Είναι πολύ σπάνιο να δίνεται στο κοινό η δυνατότητα να συμμετέχει στη δημιουργική διαδικασία», σχολίασε ο καλλιτέχνης.

Ο Σπένσερ Τιούνικ είναι γνωστός για τις γυμνές φωτογραφίσεις του σε όλον τον κόσμο. Κατάφερε να «γδύσει» 5.000 ανθρώπους έξω από την Όπερα του Σίδνεï το 2010 και 18.000 (το ρεκόρ του μέχρι σήμερα) στο Ζόκαλο, την κεντρική πλατεία της πόλης του Μεξικού, το 2007.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Σπένσερ Τιούνικ «έγδυσε» 1.000 Φινλανδούς στο νέο έργο του

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top