Ο Δήμος Λειψών καλλιεργεί υποβρύχιους κήπους

Home » Τα καλά της ημέρας » Ο Δήμος Λειψών καλλιεργεί υποβρύχιους κήπους

Η φύτευση υποβρύχιων κήπων Ποσειδωνίας ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο στους Λειψούς από ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».

Ειδικότερα, το εγχείρημα αυτό υλοποιήθηκε στον κόλπο του υπό δημιουργία Καταφυγίου Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου, ενώ σύμφωνα με το euronews καταγράφεται για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια ανθοφορία των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας.

Σημειώνεται ότι, δεδομένης της σπανιότητας του φαινομένου καρποφορίαςτων θαλάσσιων λιβαδιών, ο τρόπος αυτός φύτευσης λιβαδιών Ποσειδωνίας έχει εφαρμοστεί ελάχιστες φορές παγκοσμίως. Έχοντας συλλέξει περισσότερους από 12.000 σπόρους, οι ερευνητές του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» προετοίμαζαν επί τρεις μήνες την πειραματική φύτευση. Η σημασία του εγχειρήματος είναι μεγάλη, καθώς τα θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας θεωρούνται τα «δάση των θαλασσών», δεν είναι φύκι, αλλά αποτελούν ένα ανώτερο είδος φυτού, ανθοφορούν και καρποφορούν, απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα από τα τροπικά δάση και εντοπίζονται μόνο στη Μεσόγειο.

Ο Δήμος Λειψών καλλιεργεί υποβρύχιους κήπους

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top