Οι μπαριέρες- φύλακες άγγελοι των οδηγών έρχονται στην Ελλάδα -Σε ποιον πολυσύχναστο δρόμο μπαίνουν

Home » Τα καλά της ημέρας » Οι μπαριέρες- φύλακες άγγελοι των οδηγών έρχονται στην Ελλάδα -Σε ποιον πολυσύχναστο δρόμο μπαίνουν

Τα στηθαία ασφαλείας που θεωρούνται ως ο «φύλακας άγγελος» των οδηγών θα πάρουν θέση στον δρόμο με τον μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για τα στηθαία ασφαλείας που πέρα από τους αυτοκινητοδρόμους, τοποθετούνται -μεταξύ άλλων- και στις κεντρικές λεωφόρους της Αττικής, έχοντας ως στόχο να αποτρέψουν την παρέκκλιση των οχημάτων από την πορεία τους και συνεπώς να υψώσουν ασπίδα προστασίας στους επιβάτες.

Τα περισσότερα, ωστόσο, στηθαία ασφαλείας εντός της Αττικής είναι παλαιού τύπου και έχουν «ηττηθεί» από τον χρόνο και τις φθορές και ως εκ τούτου δεν μπορούν να υπηρετήσουν τον σκοπό τους, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Η αδυναμία των στηθαίων να επιτελέσουν αποτελεσματικά το έργο τους έχει διαγνωσθεί από την Περιφέρεια Αττικής όπως επισήμανε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολητικών Υποδομών (Δ.ΔΙ.Μ.Υ), Παναγιώτης Καρυώτης, κατά την ομιλία του στην ημερίδα για τη διαχείριση του κυκλοφοριακού στην Αττική που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου η Περιφέρεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρυώτης ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ακατάλληλων στηθαίων ασφαλείαςπου πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για την αποφυγή θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν 50 χλμ. στηθαίων ασφαλείας νέου τύπου, τα 20 χλμ. εκ των οποίων θα εντός του 2023. Σε τμήματα (όπως ερείσματα των γεφυρών) του Κηφισού, μάλιστα, θα εγκατασταθούν τα πιστοποιημένα κατά ΕΝ 1317 στηθαία τύπου Rolling Barriers (H2.W2) που ήδη απαντώνται σε ορισμένες χώρες και λόγω της αποτελεσματικότητάς τους έχουν γίνει γνωστά ως οι «μπαριέρες-φύλακες άγγελοι των οδηγών».

Οι μπαριέρες- φύλακες άγγελοι των οδηγών έρχονται στην Ελλάδα -Σε ποιον πολυσύχναστο δρόμο μπαίνουν

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top