Τέλος οι διακρίσεις  στην Ισπανία – Ελεύθερο πια το τόπλες μπάνιο στις δημόσιες πισίνες της Καταλονίας

Home » Τα καλά της ημέρας » Τέλος οι διακρίσεις  στην Ισπανία – Ελεύθερο πια το τόπλες μπάνιο στις δημόσιες πισίνες της Καταλονίας

Την ώρα που η Ισπανία δοκιμάζεται από πρωτοφανές κύμα ζέστης και ακραίες θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμα και τους 44 βαθμούς, οι ακτιβιστές στην Καταλονία πανηγυρίζουν αφού η κυβέρνηση της ισπανικής περιφέρειας ενημέρωσε τα δημαρχεία  ότι πρέπει να επιτρέψουν στις γυναίκες να κάνουν γυμνόστηθη κολύμβηση (topless bathing) στις δημόσιες πισίνες.

Το δικαίωμα αυτό κατοχυρώνεται από τον καταλανικό νόμο περί ισότητας του 2020. Ωστόσο, αρκετά δημοτικά κολυμβητήρια απαγόρευαν το τόπλες, προκαλώντας δεκάδες καταγγελίες κάθε καλοκαίρι. Οι τοπικές αρχές έχουν πλέον λάβει εντολή να απαγορεύσουν κάθε μορφή διάκρισης.

Όπως αναφέρει το BBC, η περιφερειακή κυβέρνηση, υπό την ηγεσία της Καταλανικής Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς (ERC) που είναι υπέρ της ανεξαρτησίας, μπορεί θεωρητικά να επιβάλει πρόστιμο σε οποιοδήποτε δημαρχείο βρεθεί ότι έχει παραβιάσει τον κανόνα έως και 500.000 ευρώ

Η τάση της μη χρήσης σουτιέν κέρδισε ιδιαίτερη δημοφιλία τη δεκαετία του ’70. Το κίνημα #freethenipple, μια επαναστατική κίνηση κατά του σουτιέν, όχι ως είδους ρουχισμού αλλά ως πουριτανικού κατάλοιπου, ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά τα 70s μετά τη λογοκρισία του Instagram στην αφίσα του σκηνοθέτη Pedro Almodovar και την ταινία Madres Paralelas.

Το τόπλες έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις στην Ισπανία, με το τελευταίο περιστατικό να λαμβάνει χώρα σε εκδήλωση Pride στη πόλη Μούρθια της νοτιανατολικής Ισπανίας, όπου οι διοργανωτές κάλυψαν το σώμα της τραγουδίστριας Rocio Saiz με μια σημαία LGBTQ αφού ανέβηκε στη σκηνή τόπλες.

Τέλος οι διακρίσεις  στην Ισπανία – Ελεύθερο πια το τόπλες μπάνιο στις δημόσιες πισίνες της Καταλονίας

Most Popular

Social Media

Get The Latest Updates

Εγγραφείτε στο UtopiaZone Newsletter

Scroll to Top