Το ΑΠΘ σβήνει graffiti του Αγγελόπουλου — η New Star το αναπαράγει και το διανέμει δωρεάν

Home » Τα καλά της ημέρας » Το ΑΠΘ σβήνει graffiti του Αγγελόπουλου — η New Star το αναπαράγει και το διανέμει δωρεάν

Από το φίλο Βελισσάριο Κοσσυβάκη πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω:

Το ΑΠΘ  πριν λίγες μέρες  έσβησε γκράφιτι με τη μορφή του σπουδαίου Θεόδωρου Αγγελόπουλου,  που κοσμούσε τον εξωτερικό τοίχο της αίθουσας τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Giorgos Koftis — Γιώργος Κόφτης: Ο ορισμός της αμνησίας είναι να έχεις ξεχάσει πως έκανες αυτόν τον Αγγελόπουλο πριν μόλις έναν μήνα και να τον βλέπεις και να χαίρεσαι. Έβαλα και την αφεντιά μου για μονάδα μέτρησης. Μακάρι να μείνει λίγο ακόμα ανέπαφος, να με εκπλήξει ακόμη μια φορά.

«Το έργο με την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ το οποίο έσβησαν δεν πρόκειται να το επαναλάβω διότι ήταν μοναδικό. Τα έργα ζωγραφικής δεν είναι τοστ να κάνω ένα άλλο».

Αυτή είναι η δήλωση του  ζωγράφου  Γιώργου Κόφτη στην  “Εφ.Συν.”

Η NEW STAR επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εξασφάλισε την άδειά του για να ανατυπώσει την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε από υψηλής ανάλυσης αρχείο και σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί σε μέγεθος 34×48 και να το διανείμει δωρεάν στο STUDIO new star art cinema σε όσους θα ήθελαν να το προμηθευτούν.

Το εξαιρετικό γκράφιτι μπορεί να μην κοσμεί πλέον τον τοίχο του ΑΠΘ, αλλά μπορεί να στολίζει τοίχους σε κατοικίες, φοιτητικά δωμάτια, σε καφετέριες, σε συλλόγους, σε λέσχες, σε εργοστάσια και σε κάθε τοίχο που μπορεί να κατανοήσει την έννοια της Τέχνης.

Ο Αγγελόπουλος ζει μέσα από το έργο του και είναι πάντα μαζί μας.

Υπενθυμίζουμε ότι στο STUDIO είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου, όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού.

STUDIO new star art cinema
Σταυρόπουλου 33 & Σπάρτης — Πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο: 210–8640054

Το ΑΠΘ σβήνει graffiti του Αγγελόπουλου — η New Star το αναπαράγει και το διανέμει δωρεάν

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top