Το πιο υγιές χωριό του κόσμου στη Νότια Ιταλία: Προσφέρει μέχρι και 10 επιπλέον χρόνια

Home » Τα καλά της ημέρας » Το πιο υγιές χωριό του κόσμου στη Νότια Ιταλία: Προσφέρει μέχρι και 10 επιπλέον χρόνια

Η Pioppi Παγκόσμια Πρωτεύουσα της Μεσογειακής Διατροφής, βρίσκεται στην επαρχία του Σαλέρνο της Ιταλίας.

Ένας γιατρός και ένας αθλητής “ένωσαν δυνάμεις” για να δημιουργήσουν ένα επταήμερο πρόγραμμα διατροφής με στόχο την μακροζωία. Βασική πηγή έμπνευσης τους για τη διαμόρφωση του προγράμματος αποτέλεσαν οι διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του χωριού Pioppi, στη νότια Ιταλία -γνωστό και ως το “πιο υγιές χωριό του κόσμου”.

Tο γραφικό χωριουδάκι έχει μάλιστα αναγνωριστεί από την UNESCO ως η “κοιτίδα” της Μεσογειακής διατροφής, με τους κατοίκους του να ζουν συχνά 10 χρόνια περισσότερο από τον μέσο όρο, ξεπερνώντας πολλές φορές και τα 100 έτη. Παρά το γεγονός ότι το μπέικον και η σοκολάτα αποτελούν βασικό συστατικό της διατροφής τους, η αγάπη των ντόπιων για τα λαχανικά, τα λιπαρά ψάρια και τους ξηρούς καρπούς πιστεύεται ότι τους αποτρέπει από την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων ή διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εκτός από την κατανάλωση άφθονου ελαιολάδου, η δίαιτα περιλαμβάνει επίσης μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο… Η δίαιτα περιλαμβάνει επίσης αυγά τις περισσότερες ημέρες. Συνιστά επίσης τη διαλειμματική νηστεία, περιορίζοντας τον αριθμό των ωρών κατά τις οποίες μπορείτε να φάτε, ενώ επιτρέπει το κόκκινο κρασί μόνο αν είναι καλής ποιότητας.

Το πιο υγιές χωριό του κόσμου στη Νότια Ιταλία: Προσφέρει μέχρι και 10 επιπλέον χρόνια

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top