Σαββατοκύριακο στην Αντίπαρο

Home » Ταξίδια » Σαββατοκύριακο στην Αντίπαρο

Η Αντίπαρος είναι ένα από τα νησιά που σε κάνουν να νιώθεις ξέγνοιαστα και χαλαρα, έχει αυτό που πραγµατικά χρειάζεσαι στις διακοπές σου. Καθαρές παραλίες, όµορφα σοκάκια και παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Γι’ αυτό και ο Tom Hanks περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές σε αυτό το νησί. Μπορείς να πας από το λιµάνι της Πουντας στη Πάρο, η διάρκεια του ταξιδιού είναι 7 λεπτά κ το εισιτήριο κοστίζει 3€ µετ επιστροφής.

  1. Περπατήστε στη χώρα

Ο µεγαλύτερος οικισµός του νησιού είναι η χώρα, πανέµορφη µε ένα γραφικό λιµάνι και ένα κεντρικό δροµάκι µε όµορφα εστιατόρια , καφετέριες και διαφορά καταστήµατα. Το καλύτερο σηµείο στη χώρα είναι η κεντρική πλατεία. Μπορεί να µοιάζει ήρεµη κατά τη διάρκεια της ηµέρας αλλά ζωντανεύει µετά τη δύση του ηλίου.

Θέλετε να µάθετε τι µας αρέσει περισσότερο στη Χώρα;  Μα φυσικά να  χανόµαστε στα δαιδαλώδη σοκάκια της!

Κατι άλλο που µας αρέσει είναι ο περίπατος µέχρι την παραλία Ʃιφνέικο, ειδικά στο ηλιοβασίλεµα!

  • Περιπλανηθείτε στο βενετσιάνικο κάστρο

Το βενετσιάνικο κάστρο στην Αντίπαρο είναι το πιο ροµαντικό µέρος σε ολόκληρο το νησί . Μην περιµένετε να δείτε ένα καθαυτού κάστρο, µόνο τα ερείπια ενός πύργου έχουν επιβιώσει έως σήµερα. Το κάστρο είναι το πιο όµορφο µέρος για να θαυµάσετε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού.

  • Επισκεφθείτε το σπήλαιο της Αντιπάρου

Ʃε βάθος 85m µε πολλούς σταλακτίτες και σταλαγµίτες το σπήλαιο της Αντιπάρου είναι φοβερά εντυπωσιακό. Θα το βρείτε ανοιχτό από Απρίλιο ως Οκτώβριο και το απλό εισιτήριο κοστίζει 6€ ανά ενήλικα

  • Φαγητό και Wine Pairing στο Vasillenas Blue

Ʃε µια όµορφη αυλή στη χώρα της Αντιπαρου, αλλά µακριά από την πολυκοσµία του κεντρικού πεζόδροµου, βρίσκεται το εστιατόριο Vassilenas Blue.

Η αναγνωρισµένη πορεία του διάσηµου εστιατορίου στην Αθήνα, µεταφέρθηκε και στην Αντίπαρο. Γευτήκαµε σύγχρονη ελληνική κουζίνα µε την καλύτερη ταραµοσαλάτα -βραβευµένη πολλές φορές- συνοδευόµενη από εκλεκτές ετικέτες κρασιών. Πρώτες ύλες από διαφορες περιοχές της Ελλάδας, φρέσκα ψάρια και ένα συγκονιστικο σεµιφρεντο για το κλείσιµο της βραδιάς θα µας κάνουν να θυµόµαστε για πολύ καιρό αυτή τη γαστρονοµική εµπειρία. Να µη ξεχάσουµε να αναφέρουµε το κατατοπισµένο και πολύ ευγενικό προσωπικό

  • Ʃτάση στη παραλία Ʃιφνέικο

Ʃε απόσταση 500µ από την πλατεία της πόλης της Αντιπάρου θα βρείτε τη παραλία Ʃιφνεικο, ιδανική για µπάνιο αλλά και για να δείτε το ηλιοβασίλεµα. Το όνοµα της το έχει πάρει από τη Ʃίφνο, γιατί είναι ακριβώς απέναντι της. Το Ʃιφνεικο θα σας µαγέψει µε την ηρεµία των κρυστάλλινων νερών και τη χρυσή άµµο.

  • Κάντε µία εκδροµή στο Δεσποτικό

Ένα από τα καλύτερα πράγµατα που µπορείτε να κάνετε στην Αντίπαρο είναι µία εκδροµή µε καραβάκι προς το πιο κοντινό νησάκι, το δεσποτικό. Ʃε αυτό το µικρό νησάκι που δεν κατοικείται, υπάρχει ένα αρχαίο ιερό καθώς και πολλές αξιόλογες παραλίες. Υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσφέρουν εκδροµή στο δεσποτικό, όλες περιλαµβάνουν στάση στην πιο όµορφη παραλία του νησιού το λιβάδι, σε κάποιες από αυτές µπορεί να περιλαµβάνεται και µία σύντοµη ξενάγηση στο αρχαιολογικό χώρο.

Σαββατοκύριακο στην Αντίπαρο

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top