«Η Μάγισσα»: Τρυπώσαμε στα γυρίσματα, της μεγαλύτερης ελληνικής παραγωγής

Home » Τηλεόραση » «Η Μάγισσα»: Τρυπώσαμε στα γυρίσματα, της μεγαλύτερης ελληνικής παραγωγής

Λίγες μέρες, πριν την μεγάλη πρεμιέρα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, ο ANT1 άνοιξε για τους δημοσιογράφους, τα σπιτικά των Λασκαρέων και των Γερακάριδων, τα εντυπωσιακά σκηνικά της σειράς, στο Μουσείο Νάσιουτζικ, στα Σπάτα.

Εκεί, «Η Μάγισσα» μας ξετύλιξε το νήμα του μύθου της και εμείς γνωρίσαμε τους πρωταγωνιστές της, στον τόπο του εγκλήματος…

Η πολυαναμενόνενη σειρά, σε σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη και σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου – της ίδιας δημιουργικής ομάδας πίσω από τις  «Άγριες Μέλισσες»–  θα προβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα και θα ολοκληρωθεί σ’ έναν κύκλο 72 επεισοδίων.

Ο παραγωγός της σειράς, Γιάννης Καραγιάννης, τόνισε ότι πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης, που στόχο έχει να αλλάξει τα δεδομένα της μυθοπλασίας.

Έξω από τα αρχοντικά και πριν ξεναγηθούμε στο εσωτερικό τους, μας υποδέχθηκαν τα μέλη της οικογένειας Λάσκαρη και πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός Γιώργος Γάλλος (Μιχαήλ Λάσκαρης), ο Νίκος Ψαρράς (Κανέλλος Λάσκαρης) και η Κατερίνα Λέχου (Δαμιανή Λάσκαρη).

Όλοι, δήλωσαν ευγνώμονες για τη συμμετοχή τους σε μια τόσο άρτια παραγωγή και ενθουσιασμένοι από το κλίμα των γυρισμάτων, που όπως μας είπαν δεν θέλουν να τελειώσουν…

Ο Γιώργος Γάλλος είπε χαρακτηριστικά:

YouTube player

Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για τη σχέση της με τον Λευτέρη Χαρίτο, τον οποίο δεν γνώριζε πριν συνεργαστούν:

YouTube player

O Νίκος Ψαρράς μας σύστησε τους νέους συμπρωταγωνιστές του: τον Βασίλη Μηλιώνη (Τζανής Λάσκαρης), την Χριστίνα Χριστοδούλου (Ρηνιώ Λάσκαρη) και την πρωτοεμφανιζόμενη Καλλιόπη Χάσκα (Μεταξία Λάσκαρη).

Ενώ, για την εμπειρία του μας είπε:

YouTube player

Ο Λευτέρης Χαρίτος, εξήγησε ότι πρόκειται για μια crime σειρά η οποία θα έχει αρκετά μεταφυσικά στοιχεία. Μπορεί η ιστορία να διαδραματίζεται στη Μάνη του 1818, εκεί που διεργασίες της Επανάστασης είχαν ξεκινήσει όμως η σειρά δεν θα αποτυπώνει ιστορικά γεγονότα.

Ο ίδιος μίλησε για την μουσική της σειράς εξηγώντας: «Έχουμε ηχογραφήσει το κυρίως θέμα με μεγάλη ζωντανή ορχήστρα. Η μουσική στη σειρά είναι ένας κόσμος από μόνος του. Δεν χρησιμοποιούμε κανένα έτοιμο κομμάτι»

Ενώ, έκανε και ειδική μνεία για τα κουστούμια της Τριάδας Παπαδάκη, τα οποία είναι όλα ραμμένα στο χέρι- θυμόμαστε και την εξαιρετική δουλειά της στις «Άγριες Μέλισσες».

Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε «σημαντική επάνοδο» και τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στη σειρά. Ο ηθοποιός με τη σειρά του, που έχει πολλά χρόνια να εμφανιστεί στη μικρή οθόνη, χαρακτήρισε τον Λευτέρη Χαρίτο «μάγο της Μάγισσας», ενώ εξήγησε πώς το σενάριο των Τσαμπάνη- Καλκόβαλη, έχει γερές ρίζες και μοιάζει με την τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια».

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τους εσωτερικούς χώρους των δύο αρχοντικών μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο για τα γυρίσματα Πύργο. Εκεί, υπάρχουν τα υπνοδωμάτια, τα γραφεία και οι σάλες των ηρώων.

Στους κάτω χώρους, βρίσκουμε τους στενούς διαδρόμους, τις φυλακές, τα σημεία των βασανιστηρίων και τα μυστικά κελάρια, μέρη στα οποία, όπως μας είπε ο σκηνοθέτης της σειράς, λαμβάνουν χώρα και οι πιο δυνατές σκηνές.

Παράλληλα, με την δική μας ξενάγηση, πραγματοποιούνταν γυρίσματα στο χώρο.

Εκεί, συναντήσαμε την ίδια την «Μάγισσα», Έλλη Τρίγκου, που εμφανώς ενθουσιασμένη, μας μίλησε για τον ρόλο της: «Η Θεοφανώ, βλέπει οράματα που ανατρέπουν τα δεδομένα και τις ισορροπίες, μεταξύ των δύο οικογενειών. Λασκαραίοι και Γερακάρηδες, ενώνονται μέσα από έναν γάμο, που θα έχει ολέθριες συνέπειες….»

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε και με την άλλη φαμίλια τους Γερακάριδες. Ο πατριάρχης της οικογένειας Τάσος Νούσιας (Σπήλιος Γερακάρης) ήταν εκεί με τις δύο γυναίκες της ζωής του, όπως μας είπε χαριτολογώντας, την ηθοποιό Μαρκέλλα Γιαννάτου (Γερακίνα Γεράρη) που είναι η αγαπημένη του σύζυγος στη σειρά και την Θέμιδα Μπαζάκα που ερμηνεύει τον ιδιαίτερο ρόλο της μητέρας του (Κυπριανή).

Η σχέση των δύο γυναικών, όπως καταλάβαμε μόνο ειρηνική δεν θα είναι: «θα πέσουν και μερικά χαστούκια», μας αποκάλυψε με χιούμορ, η Θέμις Μπαζάκα.

Το μόνο σίγουρο μετά την επίσκεψή μας στο κτήμα Νάσιουτζικ, και την ξενάγησή μας σ’ έναν από τους πολλούς χώρους των γυρισμάτων, καθώς πολλά πλάνα της σειράς είναι εξωτερικά από άλλα σημεία της Αττικής και τη Μάνη, είναι ότι η «Μάγισσα» δεν θα είναι μια ακόμη ελληνική τηλεοπτική σειρά.

Αναμένουμε με αγωνία το πρώτο επεισόδιο! Ραντεβού τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στον ANT1.

Λίγα λόγια για την ιστορία της «Μάγισσας»

Μάνη, 1817…

Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους.

Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους;

Οι οικογένειες ξεσηκώνονται και ψάχνουν παντού.

Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας…

Τι έχει συμβεί; Τι είναι αυτό που θα έρθει στο φως και θα αποκαλύψει καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλοσπαραγμό;

«Η Μάγισσα»: Τρυπώσαμε στα γυρίσματα, της μεγαλύτερης ελληνικής παραγωγής

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top