Γιατί χρειαζόμαστε τον Άγιο Βασίλη;

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Υγεία » Γιατί χρειαζόμαστε τον Άγιο Βασίλη;

Ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ένα απλό αποκύημα φαντασίας. Είναι μία πεποίθηση που ταξιδεύει τους ανθρώπους στα πιο αγνά και όμορφα σημεία του εαυτού τους. Ανεξάρτητα από την ηλικία μας είναι ένα σύμβολο ελπίδας, αγάπης, ονείρων ανεκπλήρωτων και μη. Είναι η συναισθηματική μας υπέρβαση. Είναι όλα όσα έχουμε ονειρευτεί ως παιδιά και με το συγκεκριμένο άρθρο θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συντηρήσουμε αυτό τον μύθο στις ψυχές των παιδιών μας.

Τι συμβολίζει  ο Άγιος Βασίλης;

Ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει την άνευ όρων αγάπη, τη δοτικότητα, την ανιδιοτελή προσφορά, την επιθυμία και το όραμα των μικρών παιδιών. Όλα αυτά έχουν συναισθηματική δύναμη και διαπλάθουν καλούς χαρακτήρες. Επιπρόσθετα, ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει την αφθαρσία. Ο αμυντικός μηχανισμός της αφθαρσίας είναι ενεργοποιημένος σε πολλούς ανθρώπους ώστε να καταφέρουν να διαχειριστούν το φόβο για την προσωπική τους υγεία και την ασφάλειά τους ιδιαίτερα στην μετά covid εποχή. Ο Άγιος Βασίλης δεν νοσεί. Είναι άφθαρτος. Διδάσκει στα παιδιά μας την υπέρβαση, την ελπίδα και την ψυχική δύναμη. Ανοίγει το δρόμο στο όραμα, το όνειρο, τη μαγική δύναμη της σκέψης, την προσήλωση στο στόχο! Διατηρώντας τη μαγεία της πίστης στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη διδάσκουμε στα παιδιά μας να οραματίζονται τι ακριβώς θέλουν, να ενεργοποιούν τη σκέψη τους και να γεννούν εικόνες. Μόνο έτσι η σκέψη γίνεται όραμα και το όραμα στόχος.

Πώς  σχετίζεται ο Άγιος Βασίλης με τον οραματισμό;  

Η δύναμη του οραματισμού έγκειται στο ό,τι κι αν είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε ξεκινάει πρώτα ως σκέψη και μετά γίνεται πράξη. Ενεργοποιούμε την ικανότητά μας να δούμε με τα μάτια της ψυχής μια κατάσταση πριν αυτή συμβεί. Αν καταφέρουμε να το κάνουμε με απόλυτη συγκέντρωση στη δική μας επιθυμία, αυτό που θα οραματιστούμε με επιτυχία θα είναι ο στόχος μας. Από τη στιγμή που τον οπτικοποιήσουμε έχουμε μπει στη διαδικασία υλοποίησής του. Όλο μας το είναι συνηγορεί στο να πετύχουμε αυτό που οραματιζόμαστε. Αυτό γίνεται γιατί η επίμονη σκέψη του στόχου και η οπτικοποίηση του θα ενεργοποιήσει το μυαλό μας σαν να το ζει πραγματικά.

Τι είναι και πώς λειτουργεί ο οραματισμός;

Ο οραματισμός είναι η διαδικασία εκείνη που βάζουμε τον εαυτό μας να οπτικοποιήσει μια κατάσταση πριν την πραγματοποιήσουμε. Ο οραματισμός είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται αποτελεσματικά στην ψυχοθεραπεία. Όλοι μας έχουμε οραματιστεί τον εαυτό μας σε μια κατάσταση όπως για παράδειγμα σε μια σχέση, σε μια θέση εργασίας , σε ένα ταξίδι κλπ. Αυτό που καταφέρνουμε είναι δημιουργήσουμε την κατάλληλη συναισθηματική μας κατάσταση αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να μεταφέρουμε αυτή τη σκέψη στην πραγματικότητα. Δε γίνεται μαγικά. Αυτό που κάνουμε στην πραγματικότητα είναι να προετοιμάσουμε τον εαυτό μας να ακολουθήσει το συγκεκριμένο μονοπάτι ενεργοποιώντας τον εγκέφαλό μας με συγκεκριμένες εικόνες. Αν οραματιστείς τι πραγματικά θέλεις, θα ενεργοποιήσεις τη σκέψη, η οποία με τη σειρά της θα γεννήσει εικόνες και οι εικόνες θα γίνουν ένα σενάριο με αρχή – μέση – τέλος. Επομένως, η σκέψη θα γίνει όραμα. Κατευθύνω τον εαυτό μου να φαντάζεται μόνο αυτά που θέλω και όχι αυτά που δεν θέλω να μου συμβούν. Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να οραματίζονται αυτά που φοβούνται ή αυτά που δεν θέλουν με τίποτα να τους συμβούν. Επιλέγω να χρησιμοποιήσω τη φαντασία μου δημιουργικά και όχι καταστροφικά. Φτιάχνω το δικό μου όμορφο σενάριο και το γράφω. Κολλάω αυτό το σενάριο σε μια αφίσα και το ενισχύω με φωτογραφίες. Κρεμάω αυτή την αφίσα σε ένα εμφανές σημείο του δωματίου μου ώστε να το βλέπω καθημερινά. Έτσι περνάει στο συνειδητό. Στη συνέχεια επικεντρώνομαι μόνο στα θετικά και λειτουργώ σαν να το έχω ήδη αυτό που οραματίστηκα και όχι απλά να το θέλω. Βάζω πάθος και ξεκινάω να δεσμεύομαι στα βήματα που θα με οδηγήσουν στο όραμα. Έχουμε τονίσει πόσο σημαντικό είναι ο στόχος να είναι συγκεκριμένος και σαφής. Μόνο έτσι θα γίνουν συγκεκριμένα και σαφή βήματα που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα και σαφή αποτελέσματα.

Ο Άγιος Βασίλης είναι μια πεποίθηση άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μαγεία της υπέρβασης και τη δύναμη του οραματισμού.

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Ασημίνα Καραμαλέγκου
Ασημίνα Καραμαλέγκου
Σύμβουλος Ψυχικής υγείας-Life Coach

Γιατί χρειαζόμαστε τον Άγιο Βασίλη;

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top