Τελικά, μπορούμε να κάνουμε άφοβα σεξ μέσα στο νερό;

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Home » Υγεία » Τελικά, μπορούμε να κάνουμε άφοβα σεξ μέσα στο νερό;

Το σεξ μέσα στο νερό μπορεί να φαίνεται σαν μια ρομαντική ή διασκεδαστική ιδέα, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για την ασφάλειά σας.

Το σεξ μέσα στο νερό μπορεί να φαίνεται σαν μια ρομαντική ή διασκεδαστική ιδέα, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για την ασφάλειά σας. Είτε πρόκειται για θάλασσα, πισίνα, μπανιέρα ή λίμνη, κάθε περιβάλλον έχει τους δικούς του κινδύνους και προκλήσεις πέραν του πνιγμού. Ας δούμε τι πρέπει να γνωρίζετε για να είστε ασφαλείς.

1. Ρίσκο για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ)

Το νερό δεν είναι αποστειρωμένο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, μπορεί να περιέχει βακτήρια και ιούς που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις. Ιδιαίτερα σε λίμνες και θάλασσες, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια όπως η E. coli ή ορισμένα είδη σαλμονέλας. Αν και οι πιθανότητες μετάδοσης ΣΜΝ μέσα στο νερό δεν είναι αυξημένες σε σύγκριση με το σεξ σε ξηρό περιβάλλον, το νερό δεν παρέχει καμία προστασία έναντι αυτών.

2. Κίνδυνος εγκυμοσύνης

Ο μύθος ότι το νερό μπορεί να «ξεπλύνει» το σπέρμα είναι απλώς μια λάθος εκτίμηση. Το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει και να «ταξιδέψει» προς τα ωάρια ακόμη και μέσα στο νερό. Επιπλέον, η χρήση προφυλακτικού μέσα στο νερό μπορεί να είναι προβληματική. Το νερό, ειδικά αν περιέχει χημικές ουσίες όπως χλώριο, μπορεί να καταστήσει τα προφυλακτικά λιγότερο αποτελεσματικά λόγω της αυξημένης πιθανότητας να γλιστρήσουν ή να σπάσουν.

3. Τριβή και ξηρότητα

Παρά την αντίληψη ότι το νερό μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό λιπαντικό, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσει περισσότερη τριβή και ξηρότητα. Το νερό, ειδικά το χλώριο στις πισίνες ή το αλάτι στη θάλασσα, μπορεί να απομακρύνει τα φυσικά λιπαντικά του σώματος, καθιστώντας το σεξ λιγότερο άνετο και ενδεχομένως επώδυνο.

4. Μικρόβια και μολύνσεις

Η θάλασσα, οι λίμνες και οι πισίνες είναι γεμάτες με μικρόβια. Στις θάλασσες και τις λίμνες, τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί μπορούν να εισέλθουν στο σώμα, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές όπως ο κόλπος και η ουρήθρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs), βακτηριακή κολπίτιδα και άλλες λοιμώξεις. Το ίδιο ισχύει και για τις πισίνες, ιδιαίτερα αν δεν έχουν καθαριστεί σωστά.

5. Ατυχήματα και τραυματισμοί

Το σεξ μέσα στο νερό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό,τι φαντάζεστε. Η έλλειψη σταθερότητας και η ολισθηρότητα του περιβάλλοντος μπορούν να προκαλέσουν πτώσεις και τραυματισμούς. Στις μπανιέρες και τις πισίνες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για γλιστρήματα και χτυπήματα, ενώ στη θάλασσα ή στις λίμνες μπορεί να υπάρξουν κρυμμένοι κίνδυνοι όπως πέτρες, ή ακόμα και τσιμπήματα από ψάρια. Μην ξεχνάμε και τους ματάκιδες ή τις οικογένειες και τα χρηστά ήθη.

Πώς θα ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους του σεξ στο νερό

  • Χρήση προφυλακτικού: Παρά τους περιορισμούς και όσα προαναφέραμε, η χρήση προφυλακτικού είναι σημαντική για την πρόληψη ΣΜΝ και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Βεβαιωθείτε ότι το προφυλακτικό είναι καλά εφαρμοσμένο και παρακολουθήστε τυχόν γλιστρήματα ή σκισίματα.
  • Λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη: Τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη είναι πιο ανθεκτικά στο νερό και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της τριβής και της ξηρότητας.
  • Καθαριότητα: Μετά το σεξ, φροντίστε να καθαρίσετε καλά την περιοχή για να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια ή χημικές ουσίες που μπορεί να έχουν εισχωρήσει στις ευαίσθητες περιοχές.
  • Επιλογή του σωστού μέρους: Αποφύγετε περιοχές με αμφίβολη καθαριότητα ή υψηλή συγκέντρωση μικροοργανισμών. Προτιμήστε καθαρές πισίνες και αποφύγετε τις δημόσιες θάλασσες ή λίμνες με αμφιλεγόμενη ποιότητα νερού.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως το σεξ μέσα στο νερό μπορεί να προσφέρει μια νέα εμπειρία, αλλά συνοδεύεται από πολλούς κινδύνους που πρέπει να γνωρίζετε. Η καλή προετοιμασία και οι σωστές προφυλάξεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση αυτών των κινδύνων, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τη δική σας ρομαντική στιγμή με ασφάλεια. Να θυμάστε πάντα ότι η υγεία και η ασφάλειά σας πρέπει να είναι προτεραιότητα, ανεξάρτητα από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε.

Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Picture of Έπη Τρίμη
Έπη Τρίμη
Είμαι δημοσιογράφος και έχω εργαστεί στην τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες και sites. Λένε ότι είμαι επικοινωνιακή, πάντως σίγουρα λατρεύω το ελεύθερο ρεπορτάζ και τις συνεντεύξεις. Αγαπώ τα ταξίδια, τα ζώα, να δοκιμάζω νέες γεύσεις και θεωρώ πρόκληση την επαφή με τους ανθρώπους και τους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Τελικά, μπορούμε να κάνουμε άφοβα σεξ μέσα στο νερό;

Most Popular
Κοινοποιήστε το άρθρο αυτό:
Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top