Eurovision 2024

Κασσάνδρα Φουντουλάκη: Ο έρωτας στα σόσιαλ καταλήγει, τις περισσότερες φορές,  σε ματαίωση

Home » Νέοι Δημιουργοί » Κασσάνδρα Φουντουλάκη: Ο έρωτας στα σόσιαλ καταλήγει, τις περισσότερες φορές,  σε ματαίωση

Είναι φιλόλογος, συγγραφέας και πιανίστα. Διδάσκει τα αντικείμενα της, ήδη μία δεκαετία, σε φροντιστήρια και ωδεία, δίνει συναυλίες κλασικής μουσικής, γράφει ποιητικά και πεζά, δημιουργεί με στόχο την πρωτοτυπία, την ικανοποίηση της ύπαρξης και τη φανέρωση έντονων συναισθημάτων της.

Όπως λέει η ίδια: «Η μία ιδιότητά μου εμπνέει και τροφοδοτεί την άλλη. Το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο ‘’Μουσική Δωματίου’’ είναι μια συλλογή ερωτικών διηγημάτων. Υπό έκδοση βρίσκεται το νέο μου βιβλίο. Προγραμματισμένα σε σύντομο  διάστημα, αναμένονται νέα ρεσιτάλ, αλλά και συναυλίες μουσικής δωματίου. Παράλληλα, συγγράφω θεατρικά έργα, καθώς και  φιλολογικά βιβλία για το Λύκειο».

Πώς ξεκίνησε η «περίπετειά» σου με το αντικείμενο σου;

Ανάγκη γεωγράφησης του εαυτού και εκδήλωσης των πρώτων μοναχικών ανησυχιών της εφηβείας.

Αθήνα – Βερολίνο – Τόκυο – Νέα Υόρκη: Πού πιστεύεις θα είχες μεγαλύτερη ελευθερία να κάνεις αυτό που αγαπάς;

Η πατρίδα είναι μία, αλλά και πολλές. Με αυτή την στωική φιλοσοφική κατεύθυνση, λοιπόν, με μεγαλύτερη μεν ροπή στην αισθητική της Ευρώπης, με τις κατάλληλες δε επιλογές δράσης, θα ένιωθα ελεύθερη να δημιουργήσω παντού.

Ποιος σου έχει δώσει τη μεγαλύτερη βοήθεια και ποιος ή τι ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που βρήκες στο δρόμο σου;

Απόλυτος αρωγός η οικογένεια και ο σύντροφός μου, καθώς και πολύτιμοι καθηγητές και συνεργάτες που ήταν τιμή και συγκίνηση να τους γνωρίσω. Το μόνο εμπόδιο που μπορεί να φρενάρει βίαια, αλλά με φυσικά επιβεβλημένη προσωρινότητα, τον βηματισμό μου στη ζωή, είναι η απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Λες πιο εύκολα: Συγγνώμη ή «άντε παράτα μας»;

Και τα δύο, στηριζόμενη πάντα στη δικαιοσύνη των σχέσεων και των συνθηκών.

Ο έρωτας στα χρόνια των σόσιαλ μίντια – Πώς σχολιάζεις την νέα συνθήκη;

Σαν συναίσθημα χωρίς ταυτοποίηση. Χωρίς την αναπάντεχη ηδονή που προσφέρει η τυχαία γνωριμία. Καταλήγει τις περισσότερες φορές σε ματαίωση.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση;

Ταινίες και σειρές που ευφραίνουν το νου και τη φαντασία μου. Ντοκιμαντέρ και εκπομπές που μου δωρίζουν επιπλέον γνώση επί παντός επιστητού.

Με τι έχεις κολλήσει κάποια στιγμή στη ζωή σου –  ή είσαι κολλημένος/η τώρα;

Με ό,τι ή όποιον, τότε ή τώρα, προκάλεσαν τις αισθήσεις και το μυαλό μου. Άνθρωποι, ταξίδια, αναμνήσεις, τέχνες, ένα στέκι, μια παραλία, ένα άρωμα, ένας σημαντικός στόχος, ένας σκηνοθέτης, ο έρωτας, μια λέξη, πάντα το πιάνο μου, η βιβλιοθήκη μου, ένα ζευγάρι παπούτσια, ένα τραγούδι, η μυρωδιά ενός αγαπημένου δέρματος, τα καλοκαίρια, οτιδήποτε με κάνει να χάνω τον ύπνο μου, η καθαριότητα, ένα ρόφημα, το κατοικίδιό μου, φωτογραφίες, μια γωνιά του σπιτιού που πάντοτε εκεί γυρνάς.

Αν είχες ένα ξόρκι που μπορούσε να αλλάζει τα πάντα, τι θα άλλαζες στην Αθήνα;

Την παράλογη κίνηση, τα βρώμικα πεζοδρόμια, περισσότερα νεοκλασικά κτίρια με σεβασμό στην ιστορία και πρόνοια για τη διατήρησή τους, λιγότερες κακοτεχνίες παντός είδους, καλύτερη οικιστική δόμηση.

Ποιο από τα σοσιαλ μίντια χρησιμοποιείς πιο πολύ και γιατί;

Μόνο το facebook,  προωθώντας τη δουλειά και τις ιδέες μου.

Ποιες πέντε λέξεις σε περιέχουν και σε περιγράφουν καλύτερα;

Τελειομανής, πολυσχιδής, δυναμική, βαθιά συναισθηματική, τολμηρή, με πάθος.

YouTube player

YouTube player

YouTube player
Picture of Γιαννης Καφάτος

Γιαννης Καφάτος

Γιάννης Καφάτος: Μπαμπάς του Αντώνη και της Μαρίνας, δημοσιογράφος, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών, λάτρης των βιβλίων, της μουσικής, των ταξιδιών, περιστασιακός tattoer και Dj

Κασσάνδρα Φουντουλάκη: Ο έρωτας στα σόσιαλ καταλήγει, τις περισσότερες φορές,  σε ματαίωση

Most Popular

Social Media

Scroll to Top