Δημήτρης Παπαδημητριάδης: «Ο ατομικισμός έχει εισβάλλει ύπουλα στις ζωές μας, πρέπει να επιστρέψουμε στο εμείς» (Video)

Home » Συνεντεύξεις » Δημήτρης Παπαδημητριάδης: «Ο ατομικισμός έχει εισβάλλει ύπουλα στις ζωές μας, πρέπει να επιστρέψουμε στο εμείς» (Video)

Διακεκριμένος επιστήμονας, ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης εργάζεται ως ψυχίατρoς-ψυχοθεραπευτής και συμμετέχει σε δράσεις ακτιβισμού για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Λαμβάνει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και παραχωρεί ομιλίες για την ενημέρωση σε ζητήματα ψυχικής υγείας, όλο το χρόνο, με έμφαση στην καταπολέμηση του στίγματος.

Κάθε φορά που μιλάει σε δημόσιο βήμα, πάντα έχει να πει κάτι ουσιαστικό, μακριά από κάθε ύφος αυθεντίας, ζεσταίνει τα αυτιά και τις ψυχές των ακροατών του, με μια έντονη τρυφερότητα, που σε κάνει να νιώθεις ότι πέρα από τις εντυπωσιακές σπουδές και γνώσεις του, ενδιαφέρεται πραγματικά για τον πάσχοντα.

Ο ίδιος μας υποδέχτηκε στο γραφείο του στο Κολωνάκι, χαμογελαστός και με την αφοπλιστική του ευγένεια έκανε ακόμα πιο εύκολη τη δουλειά μας.

Η κουβέντα μας είχε ως επίκεντρο, τη βία κάθε μορφής που ταλανίζει όσο τίποτα άλλο την καθημερινότητά μας. «Η χώρα μας πάσχει», όπως μας εξήγησε και εκείνος και ένας από τους λόγους  είναι ότι «υποτιμάται πάρα πολύ, ο ρόλος της ειδίκευσης στη ψυχική υγεία […]το κράτος αφιερώνει μόλις 5% από τον προϋπολογισμό για την υγεία, στην ψυχική υγεία»

Γιατί οι άνθρωποι δεν αντιδράμε; Τι είναι θεωρία της «μαθημένης αβοηθησίας»; Τι θα έπρεπε να γίνει για να σταματήσουν τα φαινόμενα mobbing στην εργασία; Τι κάνει ένας γονιός, όταν αντιλαμβάνεται ότι το παιδί του είναι βίαιο;

Δείτε όλα όσα είπε ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης στην κάμερα του Utopiazone:

YouTube player
Picture of Γιώτα Δημητριάδη

Γιώτα Δημητριάδη

Κάποτε, ο Ντοστογιέφσκι μας υποσχέθηκε ότι :"Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο"...Η μάχη όμως φαίνεται άνιση και ο ανταγωνισμός που δέχεται απέναντι από την αδικία, την ασχήμια και τη κακία, δύσκολα θα σημάνουν τη νίκη της. Για καλή της τύχη, όμως, έχει στο πλευρό της, ένα δυνατό σύμμαχο: την Τέχνη! Διάφορες μορφές της θα προσπαθήσουμε να ανακαλύπτουμε μαζί - εεε... εντάξει, το ομολογώ, υπάρχει μια αδυναμία σ' αυτή του θεάτρου. Στο Utopia Zone θα γνωρίσουμε καλύτερα αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και όσους μας εμπνέουν μέσα από τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Εξάλλου, για μένα, Utopia Zone είναι να βρίσκεσαι εκεί που θέλεις, περιτριγυρισμένος από ανθρώπους που σ' αγαπούν και σε φροντίζουν, όπως ο μικρός 🤴 το 🌹 του

Δημήτρης Παπαδημητριάδης: «Ο ατομικισμός έχει εισβάλλει ύπουλα στις ζωές μας, πρέπει να επιστρέψουμε στο εμείς» (Video)

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top