Eurovision 2024 – Ποιες φετινές συμμετοχές ξεχωρίζει η Μαρίνα Σάττι;

Home » Art & Culture » Eurovision 2024 – Ποιες φετινές συμμετοχές ξεχωρίζει η Μαρίνα Σάττι;

"Στη συνέντευξη Τύπου της ΕΡΤ μάθαμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τη Μαρίνα Σάττι και την ελληνική αποστολή."

Μια ερώτηση που γίνεται συχνά στους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες είναι ποιες συμμετοχές άλλων χωρών ξεχωρίζουν. Ανεξάρτητα από τον διαγωνιστικό χαρακτήρα της Eurovision, είναι πολύ ιδιαίτερο και ωραίο να μαθαίνουμε το προσωπικό γούστο ενός καλλιτέχνη. Σε αντίστοιχη ερώτηση που έγινε στη Μαρίνα Σάττι από τον Έλε Χατζηαναστασίου και το σωματείο INFE Greece η καλλιτέχνιδα ξεχώρισε μερικές από τις αγαπημένες της συμμετοχές.

YouTube player

Ουκρανία

Η Ουκρανία για άλλη μια χρονιά στέλνει συμμετοχή που ενδεχομένως θα βρεθεί ψηλά στην κατάταξη και μάλιστα σε διαφορετικό είδος από τις προηγούμενές της. Η Σάττι την ξεχωρίζει για τη μελωδικότητα που έχει και για το ρεφρέν του κομματιού, το οποίο θα ήθελε να είχε γράψει η ίδια.

YouTube player

Ελβετία

Ένα από τα μεγάλα φαβορί του διαγωνισμού, που μάλιστα διαγωνίζεται μετά τη δική μας συμμετοχή στον β΄ ημιτελικό. Ξεχωρίζει για τη φωνή του καλλιτέχνη και τις απροσδόκητες μεταβάσεις που κάνει.

YouTube player

Αρμενία

Πολλοί φαν του διαγωνισμού βάζουν δίπλα δίπλα τις συμμετοχές Ελλάδας και Αρμενίας γιατί έχουν έντονο έθνικ χρώμα και ανεβαστική διάθεση. Η Σάττι αποκάλυψε πως γνωρίζονται χρόνια με τους Ladavina, καθώς ανήκουν στο ίδιο καλλιτεχνικό πρακτορείο στη Γαλλία και έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν στα ίδια φεστιβάλ. Να περιμένουμε μια καλλιτεχνική συνεργασία ανάμεσά τους;

YouTube player

Κύπρος

Δεν θα μπορούσε να μην πει κάτι καλό για τη συμμετοχή της Κύπρου, τη 17χρονη Silia Kapsis, που ανοίγει μάλιστα και τον α΄ ημιτελικό της Eurovision. Αυτά που κάνουν εντύπωση στη Μαρίνα είναι οι χορευτικές ικανότητες και η σκηνική ενέργεια της Silia παρά το νεαρό της ηλικίας της (μακάρι να δούμε και τις δύο χώρες στον τελικό με καλό βαθμολογικό αποτέλεσμα).

YouTube player

Αυτές τις συμμετοχές ξεχώρισε η Μαρίνα Σάττι για τη Eurovision 2024 και σίγουρα όταν πάει στο Μάλμε θα έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με τους συνυποψηφίους της καλλιτέχνες. Να προσθέσουμε εδώ ότι είναι η μόνη καλλιτέχνιδα από την κορυφαία πεντάδα των θαυμαστών του διαγωνισμού (σύμφωνα με το Eurovision Scoreboard) που δεν έχει εμφανιστεί σε κάποιο pre-party και συνεπώς δεν έχει φανερώσει live το Ζάρι.

Η μοναδική live ερμηνεία του κομματιού έγινε την Πέμπτη 18 Απριλίου στο πάρτι του Shamone που συνδιοργάνωσαν φέτος η ΕΡΤ και ο ΟΠΑΠ Eurojackpot προς τιμήν της ελληνικής αποστολής πριν αναχωρήσουν για τη Σουηδία. Εκεί παρουσίασε το κομμάτι στην εκδοχή που είδαμε στο unplugged, με άψογα φωνητικά αλλά χωρίς τη χορογραφία και τα εφέ που θα δούμε στη Eurovision. Όπως δήλωσε λίγο πριν βγει στη σκηνή, την ολοκληρωμένη εμφάνιση θέλουν να την κρατήσουν για τη σκηνή του Μάλμε.

Πηγή: Infegreece

Picture of Αναστάσης Πινακουλάκης

Αναστάσης Πινακουλάκης

Ο Αναστάσης Πινακουλάκης είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, θεατρολόγος και θεατρικός συγγραφέας. Είναι αριστούχος διπλωματούχος από το ΠΜΣ του Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη θεατρική κριτική, την αρθρογραφία, τον κινηματογράφο και την Eurovision.

Eurovision 2024 – Ποιες φετινές συμμετοχές ξεχωρίζει η Μαρίνα Σάττι;

Most Popular

Share on Social Media

Νεότερα Άρθρα
Scroll to Top